Τοπικά

Λίγοι φορείς στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου

Τις προτάσεις τους κατέθεσαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης λιγοστοί φορείς της πόλης που παρευρέθηκαν προκειμένου να γίνει συζήτηση η επί του Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου για το έτος 2019.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε πως η συνεργασία με τον Δήμο Βόλου πρέπει να υπάρχει σταθερά και πρόσθεσε πως το μουσείο της Αργούς πρέπει να κατασκευαστεί ενώ σημείωσε ότι δυσανασχετούν οι επισκέπτες με το κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος ρώτησε αν στον προϋπολογισμό υπάρχει πρόβλεψη για την πολιτική προστασία και αν υπάρχει πρόβλεψη για τη στήριξη των εθελοντικών ομάδων. «Συνεχώς είμαστε πάντα στην απ΄έξω. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα καύσιμα από την τσέπη μας» δήλωσε.

Και ο κ. Τραγαλος από την Ειδική Ομάδα Διάσωσης ανέφερε πως αυτό που ζητά είναι η πολιτική προστασία να διαθέσει κάποια χρήματα και να δουν οι εθελοντικές ομάδες τι χρειάζονται και να κάνουν τον προγραμματισμό τους,
Από τον Δήμο Βόλου, ο Θ.Θεοδώρου απάντησε πως ο Δήμος έχει βοηθήσει στη στέγαση των εθελοντικών οργανώσεων. «Θεωρώ ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν και οι δικοί σας σύλλογοι. Εφόσον το υπουργείο το επιτρέπει θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Από την Ένωση Καταστηματαρχών εστίασης ο κ. Γ.Γρηγορίου ζήτησε μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων.
Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου ο κ. Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης επισήμανε το θέμα του δικαστικού Μεγάρου και ζήτησε τη συμπαράσταση του Δήμου ενώ ο δήμαρχος Αχ.Μπέος δήλωσε πως ο δήμος είναι σύμφωνος στη μετακίνησή του αλλά δεν είναι κάτι που εξαρτάται από αυτόν. «Τριτοκοσμικές χώρες δεν έχουν τέτοιο δικαστικό Μέγαρο. Είμαστε σύμφωνοι στη μετακίνηση αλλά δενν εξαρτάται από εμάς. Μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε οικόπεδα αλλά ποιος θα βρει τα χρήματα;».
Στην Επιτροπή Διαβούλευσης παρέστησαν επίσης ο κ. Κούντριας από τον Γεωπονικό Σύλλογο και ο κ. Λασκαράκης από την ΕΠΣΘ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το