Αθλητισμός

Λίγες σταγόνες αίματος σώζουν ζωές… Μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας από την ΠΑΕ Νίκη

Η ΠΑΕ Νίκη έδειξε για ακόμη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο. Με μήνυμά της προτρέπει τους χιλιάδες φίλους της ομάδας να προσφέρουν αίμα σε μία εποχή που πολλοί συνάνθρωποί μας το έχουν ανάγκη. «Λίγες σταγόνες αίματος σώζουν ζωές» τονίζεται στο σχετικό μήνυμα των «κυανολεύκων», που μαζί με τις Ενώσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στηρίζουν την σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.

Η Ένωση της Σούπερ Λιγκ και η αντίστοιχη της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού, για την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Νίκη δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από αυτή την προσπάθεια και έτσι εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Σε μια περίοδο που η υγεία των συνανθρώπων μας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της καθημερινότητάς μας, η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, αναδεικνύει τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και την πρωτοβουλία του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο οφείλει να είναι πρωτοπόρος στην κοινωνία και καλούμε όλους τους φιλάθλους να συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνονται στις πόλεις από όλους τους φορείς και από τις ομάδες τους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και μην ξεχνάτε: «Λίγες σταγόνες αίματος σώζουν ζωές».

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ έχει αναρτηθεί και μία σχετική αφίσα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το εξής μήνυμα: «Έχουμε περιορίσει τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες. Μένουμε σπίτι και ζούμε αθλητικά δίνοντας τον αγώνα εναντίον του κορωνοϊού. Όταν όμως βγαίνουμε έξω επιλέγουμε να δώσουμε αίμα. Ενημερωνόμαστε από τη σελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας στο διαδίκτυο και από τον Δήμο μας για τις κινητές ομάδες αιμοδοσίας στην περιοχή μας».

Καθημερινή η επικοινωνία με παίκτες και Βεργέτη
Τρεις αγωνιστικές απέμεναν για να ολοκληρωθεί η φετινή Φούτμπολ Λιγκ όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μέτρα που έβαλαν στοπ σε κάθε αθλητική δραστηριότητα και φυσικά και στα πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου. Στη Νίκη ήταν όλοι έτοιμοι για ένα δυνατό «φίνις», καθώς η ομάδα είχε μπει για τα καλά στο… κόλπο της ανόδου, αλλά τα γεγονότα που προέκυψαν ανέκοψαν αυτή την ανοδική πορεία που είχε το σύνολο του Στάικου Βεργέτη.
Φυσικά, η υγεία πρωτεύει και γι’ αυτό στη Νίκη κάνουν υπομονή, ενώ ενστερνίζονται πλήρως το μότο «μένουμε σπίτι». Οι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται μόνοι σύμφωνα με πρόγραμμα που τους έχει δώσει η τεχνική ηγεσία, αν και στην περίπτωση συνέχισης του πρωταθλήματος, είναι βέβαιο πως θα χρειαστούν ένα εύλογο διάστημα τριών-τεσσάρων εβδομάδων προκειμένου να αποκτήσουν ξανά την φυσική κατάσταση που είχαν. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τους παίκτες της Νίκης, αλλά και των υπολοίπων ομάδων.

«Είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση για όλο τον κόσμο. Ειδικά για ένα αθλητή είναι δύσκολο καθώς κάθε μέρα αθλείται γιατί είναι ο τρόπος ζωής τους. Εμείς πρέπει να ακούμε τις εντολές τους κράτους και τις τηρούμε. Είναι δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να μένουμε σπίτι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά προ ημερών ο δεξιός οπισθοφύλακας της Νίκης Κώστας Κυριακίδης.
Από την πλευρά τους, οι διοικούντες την ΠΑΕ Νίκη βρίσκονται κοντά στους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τους υπαλλήλους της εταιρείας στο μέτρο του δυνατού.
Επίσης, τα μέλη της διοίκησης κάνουν σχέδια για τη συνέχεια, μαζί με τον προπονητή Στάικο Βεργέτη, όπως πρόσφατα τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βασίλης Βενέτης: «Μιλάμε συχνά με τον κ. Βεργέτη, όπως και όσους ασχολούνται με την ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Με όλους βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Λέμε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις μας. Μπορεί να έχει σταματήσει η επαφή από κοντά, αλλά η επικοινωνία δεν σταματά. Μάλιστα τώρα γίνεται και πιο έντονα αυτές τις μέρες. Δεν μπορείς να μην επικοινωνείς με τους αγαπημένους ανθρώπους ή με εκείνους που έχεις τα ίδια πιστεύω, τις ίδιες φιλοδοξίες», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.

.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το