Τοπικά

Λίγες οι κρατήσεις στα κάμπινγκ της Μαγνησίας

Λίγες μέχρι στιγμής οι κρατήσεις στα κάμπινγκ της Μαγνησίας, σίγουρα περισσότερες ή στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Από την άλλη, οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν και πραγματικότητα, λόγω της αρκετά ρευστής κατάστασης που επικρατεί. Οι πρώτοι ξένοι κατασκηνωτές ήδη έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο, προερχόμενοι κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες και Βαλκάνια (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Βέλγιο, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία).
Ο κ. Νίκος Πασματζίδης από το κάμπινγκ στο Παπά Νερό τόνισε ότι η έναρξη έγινε στις 15 Μαΐου, με τους πρώτους κατασκηνωτές να αργούν λίγο. «Οι πρώτοι ξένοι τουρίστες κατέφθασαν στα τέλη Μαΐου, με τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τα τροχόσπιτα και είναι οι μόνιμοι, επισκέφτηκαν το κάμπινγκ με το άνοιγμα ώστε να τα ετοιμάσουν για το καλοκαίρι» ανέφερε.
Ο ίδιος σημείωσε πως «υπάρχει μια ροή από ξένους κατασκηνωτές, ενώ οι Έλληνες είναι ακόμη ελάχιστοι. Η εικόνα των κρατήσεων είναι θετικότατη, πάνε αρκετά καλά, πρέπει όμως να γίνουν και πραγματικότητα. Το δείγμα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλό και σίγουρα καλύτερο από πέρσι».
Η πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών που επισκέφτηκε ήδη το κάμπινγκ στο Παπά Νερό προέρχεται από Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Βέλγιο, Τουρκία.

«Όλη η περιοχή από τις 15 Σεπτεμβρίου κλείνει σταδιακά. Το όριο των κρατήσεων είναι μέχρι στιγμής 22-23 Αυγούστου. Οι επισκέπτες που θα επισκεφτούν μετά την περιοχή θα είναι λίγοι» τόνισε και κατέληξε: «Υπάρχει μικρή μερίδα ανθρώπων που ρωτάει για τον κορωνοϊό, αν τηρούνται τα πρωτόκολλα και τα μέτρα, αν γίνονται απολυμάνσεις. Και φέτος, όπως πέρσι, λειτουργούμε με πρωτόκολλο, ελπίζοντας πως όσο περνά ο καιρός αυτό να αδρανοποιείται».
Ο κ. Αντώνης Συμεωνίδης από το κάμπινγκ Hellas στην Κάτω Γατζέα σημείωσε πως το εστιατόριο και το μπαρ του κάμπινγκ άνοιξαν όπως σε όλη τη χώρα, αλλά το κάμπινγκ ήταν ανοιχτό από τον Απρίλιο, με τους πρώτους κατασκηνωτές να φτάνουν στα μέσα Απριλίου.
«Κίνηση και κρατήσεις υπάρχουν για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Όχι όμως σε πολύ καλά προς το παρόν. Σίγουρα σε σχέση με πέρσι οι κρατήσεις βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο» ανέφερε, για να προσθέσει πως οι επισκέπτες που προτιμούν το κάμπινγκ, είναι Γερμανοί, Ελβετοί, Ρουμάνοι: «Και οι Έλληνες δείχνουν ενδιαφέρον, για αργότερα, όμως, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει παρατηρήσει να υπάρχει προβληματισμός για τον κορωνοϊό, διότι οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι.
Από το κάμπινγκ του Χορευτού, το οποίο άνοιξε τις πύλες του δεχόμενο τους πρώτους κατασκηνωτές πριν 20 μέρες περίπου, ο κ. Λουκάς Κουρελάς τόνισε πως οι κρατήσεις είναι σε καλό επίπεδο, όπως πέρσι περίπου, με τους Έλληνες να είναι κυρίως οι επισκέπτες, μιας και το κάμπινγκ λειτουργεί ως επί το πλείστον με μόνιμους πελάτες.
«Οι κρατήσεις βρίσκονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Το περσινό καλοκαίρι η κίνηση ήταν καλή δεδομένης της κατάστασης. Βέβαια ο κόσμος φέτος θα προτιμήσει και τα νησιά. Πέρσι υπήρχε η φοβία και δύσκολα πήγαινε κάποιος για διακοπές στα νησιά, προτιμώντας τη χερσαία Ελλάδα. Ο κόσμος πλέον το έχει ξεπεράσει, αλλά γενικότερα θα επηρεαστεί η περιοχή από αυτό το γεγονός» επισήμανε.

Από την πλευρά της η κ. Γεωργία Παπασταματίου από το κάμπινγκ του Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, επισήμανε πως η έναρξη έγινε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τις κρατήσεις να μην είναι ακόμα πολλές, με Ιταλούς, Γάλλους, Γερμανούς, Ολλανδούς και Ρουμάνους να είναι αυτοί που το προτιμούν. «Ούτως ή άλλως οι κρατήσεις στα κάμπινγκ γίνονται την τελευταία στιγμή» είπε, δηλώνοντας πως για τη φετινή χρονιά είναι συγκρατημένα αισιόδοξη.
«Υπάρχει προβληματισμός και φόβος με τον κορωνοϊό, αν και τα πράγματα είναι καλύτερα, λόγω του εμβολιασμού. Τα μέτρα και τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται. Το κάμπινγκ το βοηθά ότι είναι σε εξωτερικό χώρο» κατέληξε.
Η κ. Ιωάννα Προύσαλη από το κάμπινγκ Συκιά σημείωσε πως οι πρώτοι κατασκηνωτές κατέφθασαν ήδη, με την κίνηση να είναι λίγο πεσμένη και να μην υπάρχουν πολλές κρατήσεις.
Όσον αφορά στις εθνικότητες που προτιμούν το κάμπινγκ και την περιοχή, επισήμανε ότι είναι κυρίως Γερμανοί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το