Τοπικά

Λίγες επιχειρήσεις του Βόλου μετακύλισαν στον καταναλωτή την αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α.

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

Ελέγχους σε συνολικά 94 καταστήματα εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες και αναψυκτήρια) της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαφοροποιηθεί οι τιμές λόγω αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α., πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 21.7.2015 έως 30.7.2015 Η Διεύθυνση Ανάπτυξης των Περιφερικών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι, 77 από τα καταστήματα που ελέγχθηκαν (ποσοστό 82%), δεν είχαν αλλάξει τιμοκατάλογο και είχαν προβεί στην ολική απορρόφηση της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23%. Από τα 77 αυτά καταστήματα, τα τρία (3), σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών τους, θα προβούν σε αύξηση των τιμών των ειδών τους που μετατάχθηκαν από το συντελεστή Φ.Π.Α. 13% στο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%, εντός των επόμενων μηνών. Τα υπόλοιπα 17 καταστήματα (ποσοστό 18%), είχαν αλλάξει τιμοκαταλόγους και είχαν προβεί στην ολική ή μερική μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23%. Από τα 17 αυτά καταστήματα, τα δέκα (10), δηλαδή περίπου το 59%, είχαν προβεί σε μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για όλα τα είδη που προσφέρουν και τα οποία μετατάχθηκαν στο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%, ενώ τα επτά (7), δηλαδή περίπου το 41%, είχαν προβεί σε μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για ορισμένα από τα είδη τους, ενώ έχουν κρατήσει σταθερές τις τιμές για τα υπόλοιπα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι «στο πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή, γίνεται προσπάθεια ώστε να παταχθεί κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά και παράλληλα να βοηθηθούν οι επαγγελματίες να ασκούν το επάγγελμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων προκύπτει προσαρμογή της πλειοψηφίας των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το