Τοπικά

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Λήγει την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στα Μουσικά Σχολεία της χώρας.
Στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή των μαθητών.
Οι γονείς και κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών θα πρέπει να υποβάλουν εμπρόθεσμα αίτηση προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του παιδιού στις εισαγωγικές εξετάσεις.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο (ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή αυτοπροσώπως) στη Γραμματεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα του σχολείου, www.mgv.gr, όπου θα βρουν και θα συμπληρώσουν το έντυπο της αίτησης και στη συνέχεια θα το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου [email protected] με θέμα «εισαγωγικές εξετάσεις 2023-24».
Σε περίπτωση που δεν υφίσταται η απαιτούμενη συναίνεση και των δύο γονέων/κηδεμόνων, θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το σχολείο έτσι ώστε να ενημερωθούν για το τί προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι απλές, αφορούν όλα τα παιδιά που δείχνουν ενδιαφέρον για μουσικές σπουδές και δεν απαιτείται η γνώση κάποιου οργάνου ή κάποια μουσική προπαιδεία για τη συμμετοχή σε αυτές.
Οι ημερομηνίες των εξετάσεων, που θα διενεργηθούν εντός του Ιουνίου 2023, θα καθοριστούν από το Υπουργείο και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από το Σχολείο. Επίσης για περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία, τις σπουδές, τις δράσεις και τις συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Βόλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του σχολείου www.mgv.gr όπου αναρτώνται και όλες οι σχετικές ανακοινώσεις.
Η γραμματεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου (54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα με Αρσινόης, τηλ: 24210-71096 και 24210-47155) θα δέχεται αιτήσεις καθ’ όλο το μήνα Μάιο, εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00 πμ ως τις 2:00 μμ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το