Τοπικά

Λήγει αύριο η προθεσμία αγορών για την κλήρωση των δωροεπιταγών – Μεθαύριο τα ονόματα των τυχερών καταναλωτών

Αύριο Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν οι καταναλωτές να αγοράσουν διάφορα προϊόντα από τοπικά καταστήματα και να μπουν στην κλήρωση για τις 30 δωροεπιταγές αξίας 50 ευρώ η καθεμιά. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου η οποία είχε τη θερμή ανταπόκριση τόσο των καταναλωτών όσο και των εμπόρων και αναμένεται να συνεχιστεί και του χρόνου.
Η κλήρωση των δωροεπιταγών θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη και οι τυχεροί καταναλωτές θα ειδοποιηθούν άμεσα για να τις παραλάβουν.
Από τον Εμπορικό σύλλογο Βόλου έχει ανακοινωθεί πως «Από τις 15/12/2018 έως 07/01/2019 σε όποιο από τα καταστήματα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με το σήμα κάνεις τις αγορές σου, κρατώντας την απόδειξη του καταστήματος μπορούν με μικρά βήματα να μπουν στην κλήρωση για δωροεπιταγή 50€.
Με την απόδειξη των αγορών σου
1ο βήμα : Είσαι στην ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου (www.esv.gr)
2o βήμα: Πατάς πάνω στο κόκκινο σήμα «Εσύ μπήκες στην κλήρωση;»
3ο βήμα: Καταχωρείς τα στοιχεία σου και μπαίνεις στην κλήρωση.
Η κλήρωση θα γίνει Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018 και οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να δηλωθεί το τηλέφωνο επικοινωνίας.
Όσο πιο πολύ ψωνίζεις τόσο πιο πολύ κερδίζεις συμμετοχές.
Ψωνίζοντας από τα καταστήματα της λίστας μπορείς να δηλώνεις κάθε φορά συμμετοχή βάζοντας τον αριθμό απόδειξης και την ημερομηνία αγοράς από 15/12/2018 έως 07/01/2019.

Οι νικητές των δωροεπιταγών οφείλουν να προσκομίσουν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου την απόδειξη συμμετοχής τους, γι’ αυτό προτείνουμε να μην πετάξετε τις αποδείξεις των αγορών σας έως την ημέρα παραλαβής της δωροεπιταγής».
Αναφορικά με την αλλαγή τιμής στην πλαστική σακούλα επισημάνθηκε πως «όπως είναι γνωστό, ένα χρόνο τώρα (ήδη από 1/1/2018), με βάση την Κ.Υ.Α. 180036/952/2017, δεν διατίθενται πλέον δωρεάν από τα καταστήματα οι πλαστικές σακούλες μεταφοράς. Αντιθέτως, αυτές χρεώνονται στον καταναλωτή και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν ειδικό περιβαλλοντικό τέλος, ανά τεμάχιο. Το ειδικό αυτό τέλος αναγράφεται στα παραστατικά πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων και αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που τηρεί η επιχείρηση. Το παραπάνω περιβαλλοντικό τέλος προσδιορίστηκε στην τιμή των 3 λεπτών του ευρώ προ Φ.Π.Α. έως τις 31.12.2018. Όμως από 1.1.2019, όπως προβλέπεται ρητώς στο άρθρο 3α της ανωτέρω απόφασης, προσδιορίζεται στην τιμή των 7 λεπτών του ευρώ προ Φ.Π.Α ήτοι 9 λεπτά του ευρώ με Φ.Π.Α.
Κατά τα λοιπά, οι επιχειρηματίες εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, σχετικά με την είσπραξη και απόδοση του τέλους κ.λπ. Να θυμίσουμε δε ότι, σύμφωνα με την ΠΟΛ1160/2018, στην περίπτωση που σε κάποιο τρίμηνο ο έμπορος δεν διέθεσε στους πελάτες του καμία λεπτή πλαστική σακούλα όπως ορίζεται στην Κ.Υ.Α. 180036/952/2017 (ΦΕΚ Β’ 2812/2017) απαλλάσσεται από την υποχρέωση να υποβάλει οποιαδήποτε δήλωση, έστω και μηδενική. Τα ανωτέρω ισχύουν και στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει παύσει εξ ολοκλήρου τη διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών στους πελάτες της, π.χ. διαθέτει χάρτινες ή άλλου τύπου σακούλες για τις οποίες δεν επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γλυφάδα: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του μακελάρη στα γραφεία της ναυτιλιακής

Το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα μελετούν οι Αρχές…

12 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: «Αυτό είναι το παιδί μου, καρφιά στην καρδιά μου…» – Συγκινεί η μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια

Συγκλονίζουν τα λόγια όσων επέζησαν, αλλά και συγγενών των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη, που…

12 Φεβρουαρίου 2024

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη-Πολάκη – «Είστε διεφθαρμένος, πήρατε λεφτά»

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη επικράτησε στη Βουλή, με τους…

12 Φεβρουαρίου 2024

Διαδικτυακό εργαστήριο από την Πορεία Υγείας για ΑμεΑ και τις οικογένειές τους

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, η…

12 Φεβρουαρίου 2024

Βουλγαρία: Αγνοείται Έλληνας σκιέρ

Αγνοείται Έλληνας σκιέρ μετά από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς, στο βουνό Ρίλα στη Βουλγαρία, δήλωσε η…

12 Φεβρουαρίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο των αγροτών στο μπλόκο Στεφανοβικείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της αυριανής συνάντησης εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό, αποφάσισαν σήμερα…

12 Φεβρουαρίου 2024