Τοπικά

Λίφτινγκ στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Κοινότητας Βόλου -Το έργο ενέταξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στην αναβάθμιση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου του Κέντρου Κοινότητας Βόλου στοχεύουν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Βόλου. Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενέταξε με απόφασή του το έργο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ», προϋπολογισμού 400.000 €, με Δικαιούχο τον Δήμο Βόλου και Φορέα Λειτουργίας την Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ  – ΔΙΕΚ).Η πράξη εντάσσεται στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού», στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Βόλου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά σε εργασίες διαμόρφωσης των εξωτερικών όψεων και του περιβάλλοντα χώρου στο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 2ας Νοεμβρίου – Βασσάνη – Μικρασιατών – Μακρινίτσης (πρώην Υγειονομικό), εμβαδού 568 τ.μ., το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα και φιλοξενεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου», λειτουργεί ήδη στο κτίριο, από την ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014- 2020 και ταυτόχρονα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ & Δημόσιας Υγείας. Οι δράσεις που φιλοξενούνται επιχειρούν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις υποστήριξης των ατόμων που πλήττονται από φτώχεια και ιδιαίτερα την ακραία φτώχεια.

Οι παρεμβάσεις στις όψεις και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου στοχεύουν στην ομαλή και διακριτική εναρμόνισή του με το περιβάλλον του, ενώ το διαφοροποιούν χρονικά και ιστορικά από το διατηρητέο κτίριο Σπίρερ και το Σπιράκι που βρίσκονται σε πίσω-πλάνο.

Το έργο αφορά σε αφαίρεση των υλικών επικάλυψης από τις επιχρισμένες επιφάνειες για την αποκάλυψη της πέτρας, προεξοχές από τραβηχτό επίχρισμα γύρω από τα ανοίγματα που καλύπτουν όλο το ύψος του πρεκιού και της ποδιάς, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων, ενίσχυση παρτεριών με διατήρηση της υπάρχουσας φύτευσης , επικάλυψη συνολικής επιφάνειας περιβάλλοντα χώρου με κυβόλιθο από γρανίτη και κατασκευή  μεγάλων και άνετων καθιστικών από οπλισμένο σκυρόδεμα με ξύλινες επιφάνειες, ανακατασκευή ράμπας της κύριας εισόδου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το