Τοπικά

«Λίφτινγκ» στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Νεοχωρίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 67.220 ευρώ

Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου της συντήρησης και επισκευής του Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, πρόκειται να προκηρύξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 67.220 ευρώ και βάσει της συνταχθείσας μελέτης, μεταξύ των εργασιών προβλέπεται η αντικατάσταση στεγών και κουφωμάτων, η επισκευή μονάδων θέρμανσης. Να αναφερθεί ότι το κτίσμα αφορά στο αναπαλαιωμένο σχολικό κτίριο στο κέντρο του οικισμού, που έχει πλέον μετατραπεί σε εκπαιδευτικό κέντρο και φιλοξενεί Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Το εν λόγω ακίνητο κατασκευάστηκε στις αρχές του 1900 με δωρεά Τοσίτσα και λειτούργησε ως Δημοτικό Σχολείο. Ήταν το πρώτο από τα δύο Δημοτικά Σχολεία που λειτουργούσαν στο Νεοχώρι μέχρι την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Το έτος 2003 ο τότε Δήμος Αφετών, στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΠΑΑΧ κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τίτλο «Αναπαλαίωση Δημοτικού κτιρίου & Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου για χρήση Εκθετηρίου Τοπικού Λαογραφικού Υλικού και Βιβλιοθήκης Δήμου Αφετών». Στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος εκδόθηκε οικοδομική άδεια υπ’ αριθμ. 32/2004 από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Μαγνησίας για την προσθήκη WC και αποθήκης, την ανέγερση κυλικείου και τη διαμόρφωση του ακάλυπτου χώρου περιμετρικά του κτιρίου.

Οι εργασίες
Όπως προαναφέρθηκε, βάσει της μελέτης που έχει συνταχθεί οι απαραίτητες εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Νεοχωρίου, είναι οι εξής:
* Αντικατάσταση στέγης κυρίως κτιρίου από σχιστόπλακες, η οποία έχει υποχωρήσει και ρηγματωθεί σε διάφορα σημεία και χρήζει άμεσης αντικατάστασης.
* Αντικατάσταση στέγης από σχιστόπλακες του βοηθητικού γειτνιάζοντος κτηρίου (κυλικείου), καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υποχώρησής της.
* Αντικατάσταση κουφωμάτων της βορειοδυτικής πλευράς του κτηρίου, καθώς κατά τη διάρκεια καταιγίδων εισέρχονται νερά στο κτήριο διαμέσου αυτών.
* Επισκευή κουφωμάτων του κυρίως κτηρίου.
* Επισκευή επιχρισμάτων σε όλους τους εξωτερικούς, αλλά και στους εσωτερικούς τοίχους.
* Επισκευή εξώπορτας στην είσοδο της Έκθεσης.
* Επισκευή επιδαπέδιων πλακών στον προαύλειο χώρο του κτηρίου
* Αντικατάσταση θύρας εισόδου και επισκευή όλων των κουφωμάτων στο βοηθητικό γειτνιάζον κτήριο (κυλικείο), το οποίο βρίσκεται στον προαύλειο χώρο.
* Επαύξηση ισχύος με τριφασικό μετρητή ρεύματος.
* Επισκευή ή αντικατάσταση μονάδων θέρμανσης.
* Επισκευή του καλωδίου τηλεφώνου/ Internet.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το