Κόσμος

Λευκός Οίκος: Φόβος για αξιωματούχους με κορωνοϊό – 11 πράκτορες θετικοί

Ο κορωνοϊός εισέβαλε για τα καλά στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open και του «Εθνους» στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου. Και οι προβλέψεις για τη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι καλές, επειδή τα πρόσωπα που έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό είχαν συναντήσεις με άλλους αξιωματούχους και μέλη του προσωπικού.
Εκτός, λοιπόν, από τον μπάτλερ του Ντόναλντ Τραμπ, χθες Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Πενς έχει διαγνωστεί θετική. Η Κέιτι Μίλερ είναι σύζυγος του Στίβεν Μίλερ, του πιο στενού συνεργάτη του κ. Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο κ. Μίλερ έχουν καθημερινή επαφή και μάλιστα αρκετές φορές την ημέρα.

Ο κ. Μίλερ είναι αυτός που εκπόνησε την ακροδεξιά πολιτική του Λευκού Οίκου, ιδιαίτερα στο Μεταναστευτικό, σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου. Ήδη μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών. Επίσης σε καραντίνα βρίσκεται ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, ο οποίος είχε συναντήσεις με την εκπρόσωπο του κ. Πενς. Με την κυρία Μίλερ είχαν συναντήσεις και πολλοί δημοσιογράφοι, και μάλιστα η ίδια δεν φορούσε μάσκα, όπως φάνηκε στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν. Εκφράζονται φόβοι ότι η κυρία Μίλερ, για 72 ώρες, ήταν «κινητή βόμβα» στον Λευκό Οίκο.

Σήμερα Σάββατο αποκαλύφθηκε ότι 11 πράκτορες ασφαλείας είναι θετικοί στον ιό, 23 πράκτορες ήδη ανάρρωσαν και άλλοι 60 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας βρίσκονται ήδη σε καραντίνα. Οι πράκτορες ασφάλειας φρουρούν και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσοι από αυτούς υπηρέτησαν ή υπηρετούν στην ασφάλεια του κ. Τραμπ και του κ. Πενς. Επίσης, μία βοηθός της Ιβάνκα Τραμπ έχει διαγνωστεί θετική στον ιό. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς, εξετάστηκαν και είναι αρνητικοί στον ιό. Οι εξετάσεις γίνονται κάθε μέρα. Επίσης αρνητική στον ιό είναι και η Ιβάνκα Τραμπ.

Σήμερα, το πρόγραμμα του προέδρου Τραμπ περιλαμβάνει μόνο μία συνάντηση. Στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος κάλεσε στον Λευκό Οίκο την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Αποκλειστικό θέμα της συζήτησης θα είναι ο κορονοϊός.
Ο πρόεδρος Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πιστεύουν ότι για τη λαίλαπα που σαρώνει τον πλανήτη ευθύνεται η Κίνα. Οι μυστικές υπηρεσίες, μέχρι στιγμής, πιστεύουν ότι ο ιός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο. Μετά τη σημερινή συνάντηση, μπορεί να ληφθούν αποφάσεις για τη Κίνα. Αρκετοί αξιωματούχοι πιέζουν για κυρώσεις.
Μέχρι σήμερα στις 12.30 μ.μ. (ώρα Ουάσιγκτον) 77.344 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους από τον ιό. Τα κρούσματα έφτασαν τα 1.288.569.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το