Αθλητισμός

«Λευκή πετσέτα» στην Ηγουμενίτσα πέταξε ο Ολυμπιακός Βόλου μετά τη βαριά ήττα με 4-1 από τον Θεσπρωτό

Ένας πολύ κακός Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από τον εκ των ουραγών της Φούτμπολ Λιγκ Θεσπρωτό στο στάδιο της Ηγουμενίτσας, στο ντεμπούτο του Λεωνίδα Βόκολου στον πάγκο της ομάδας.
Μετά και το νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά πέταξαν… λευκή πετσέτα, όσον αφορά τη διεκδίκηση της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ και πλέον θα πρέπει να φροντίσουν να μην μπλέξουν σε περιπέτειες τις εννέα αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Ο Λεωνίδας Βόκολος πατέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ξενοδόχοφ, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γραικός και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Φαζός και Παπαϊωάννου. Ο Μητρόπουλος αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ, ο Ράντι έπαιξε επίσης στον άξονα, με τον Κέρη να έχει επιτελικό ρόλο στο παιχνίδι, μπροστά από τον Τσίτα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Κουτσιανικούλης δεξιά και ο Πόζογλου στα αριστερά.

«Ωσεί παρών» στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν «ωσεί παρών» στο πρώτο 25λεπτο, με πολύ κακές επιλογές, με πολλά λάθη, κακή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Θεσπρωτός και πολύ γρήγορα να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Ήταν το 13ο λεπτό όταν ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε αρχικά τη μπάλα σε σουτ παίκτη των γηπεδούχων, αυτή έφτασε στον Ραμίρεζ, ο οποίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0 για τον Θεσπρωτό. Μάλιστα, στο 17’ σε σέντρα του Μπίκα από τα αριστερά ο Κολλάς με σουτ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ξενοδόχοφ, για να χαθεί η ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πετύχουν δεύτερο τέρμα.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο και το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Αφού πρώτα στο 18’ το πλασέ του Ντάλα Κόστα απέκρουσε ο Ξενοδόχοφ, στο 21’ ο Θεσπρωτός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με γροθιές έδιωξε τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Χάρη Μπίκα, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού γράφοντας το 2-0.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, καθώς ο Θεσπρωτός έπαιξε πιο επιφυλακτικά, έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα στο σκορ, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τρεις καλές στιγμές στο ματς. Στο 26’ σε σουτ του Κουτσιανικούλη η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κέρη πάσαρε στον Πόζογλου, αυτός σούταρε, με τον Κίναλη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 37’ ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου το τέρμα του Θεσπρωτού.
Το σουτ του Κουτσιανικούλη βρήκε σε σώματα παικτών των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Κέρη, ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Τσίτας προσπάθησε να κάνει το σουτ, για να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή τους οι γηπεδούχοι.
Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 45’, με τον Ευθυμίου να σουτάρει και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Άλλα δύο γκολ ο Θεσπρωτός στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο στην κατοχή του τη μπάλα, ωστόσο, ο Θεσπρωτός έπαιξε με έξυπνη τακτική, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο και «χτυπώντας» στη κόντρα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν άλλα δύο τέρματα, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στην πιο βαριά ήττα φέτος στο πρωτάθλημα.
Στο 48’ ο Τσίτας βρέθηκε σε θέση βολής για να χάσει σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 49’ ο Ευθυμίου εκτέλεσε φάουλ με τον Ξενοδόχοφ να αποκρούει τη μπάλα με γροθιές.
Στο 53’ ο Θεσπρωτός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ, με τον Ντάλα Κόστα να πλασάρει, απέναντι από τον Ξενοδόχοφ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σωτήρια.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 57’. Σε σουτ του Ευθυμίου ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε τη μπάλα και σε νέο σουτ του Κολλά, ο Παπαϊωάννου έδιωξε τον κίνδυνο, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.
Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με τον Σκοπελίτη να σουτάρει άουτ στο 66’, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Θεσπρωτός έφτασε στο 3-0. Ο Σερβιλάκης από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Ευθυμίου «τσίμπησε» τη μπάλα προ του Ξενοδόχοφ και την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 73’ ο Κέρη εκτέλεσε φάουλ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παπαϊωάννου έπιασε την κεφαλιά, με τον Κίναλη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Νοβαλόν με τον Φαζό να πιάνει την κεφαλιά, μειώνοντας το σκορ σε 3-1.
Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο 15λεπτο είχε ανούσια υπεροχή, ωστόσο, στις καθυστερήσεις ο Θεσπρωτός ήταν η ομάδα που έφτασε σε τέταρτο γκολ. Ο Καζβιρόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια, έστρωσε τη μπάλα στον Ραμίρεζ για να γράψει το 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του.
Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Πήττας, Καραλής (Ηλείας)
4ος διαιτητής: Γιούργας (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Ράντι

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Ζούρκος, Κολλάς, Καρβούνης, Σταυρίδης, Σερβιλάκης, Κολτσίδας, Ραμίρεζ, Μπίκας (84’ Κωνσταντίνου), Ντάλα Κόστα (70’ Καζβιρόπουλος), Ευθυμίου (90’ Βουκομάνοβιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Ξενοδόχοφ, Γραικός (71’ Κόλα), Μπουτζίκος, Φαζός, Παπαϊωάννου, Τσίτας (70’ Ναβαλόν), Πόζογλου, Ράντι, Μητρόπουλος (58’ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Κέρη.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Βόκολος, παρουσιάστηκε στενοχωρημένος στη συνέντευξη Τύπου και έκανε λόγο για τραγική εμφάνιση από την ομάδα του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα, μετά από ένα παιχνίδι το οποίο λήγει 4-1. Θεωρώ ότι η ομάδα μας ήταν κάτω του μετρίου. Δεν ήμασταν καθόλου καλοί και πολύ δίκαια ο Θεσπρωτός πήρε τη νίκη. Προχωράμε… Θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα στην ομάδα και από αύριο όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Έχω πει πολλές φορές στα παιδιά, πως κάθε παιχνίδι, είτε το αποτέλεσμα είναι θετικό, είτε αρνητικό, κρατάει σχεδόν μία μέρα. Την επόμενη μέρα πρέπει να κοιτάξεις το επόμενο ματς. Μπροστά μας έχουμε άλλα εννέα παιχνίδια και αυτό που είπαμε από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα είναι, ότι θα πρέπει να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προκειμένου να φτάσει η ομάδα όσο γίνεται πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι για την εμφάνιση και την εικόνα που δείξαμε, ως ομάδα, όμως όπως προείπα, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε.
Έχω πει πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα που έχει ποιότητα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές, χρειάζεται όμως να υπάρξει διαφορετική νοοτροπία. Αυτό νομίζω τα λέει όλα και δεν είμαι από τους ανθρώπους που δεν αποποιούμαι των ευθυνών. Μισή ημέρα να είσαι σ’ αυτήν την ομάδα, εφόσον είσαι προπονητής, σαφώς και έχεις ευθύνες. Το χρονικό διάστημα που είμαι στην ομάδα μπορεί να είναι μικρό, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν αισθάνομαι ότι δεν είμαι μέλος αυτής της εικόνας και αυτής της τραγικής εμφάνισης.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μπροστά μας έχουμε εννέα παιχνίδια και θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι και οι ποδοσφαιριστές, πως θα πρέπει να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.
Ο Θεσπρωτός ήταν όπως το περίμενα. Μία ομάδα που έχει ενέργεια από το πρώτο λεπτό. Περιμέναμε στα 20 πρώτα λεπτά την πίεση του αντιπάλου. Εμείς, δυστυχώς, αυτό το χρονικό διάστημα δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Δεχθήκαμε δύο εύκολα γκολ και από κει και πέρα τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα για τον Θεσπρωτό».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ.,…

12 Μαρτίου 2024

Πρωτιά σε διαγωνισμό για 1ο ΓΕΛ Βόλου – Μαθητές μεγιστοποιούν τα κέρδη εικονικής εταιρείας

Το επιχειρηματικό τους ταλέντο δείχνουν τέσσερις μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου που κατάφεραν στο πλαίσιο…

12 Μαρτίου 2024

Αρνητική πρωτιά της Θεσσαλίας για το bullying

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα περιστατικά εκφοβισμού στην Ελλάδα: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει…

12 Μαρτίου 2024

Βιωματικά εργαστήρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Με…

12 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στο ξενοδοχείο «Φίλιππος»

  Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές και μαθήτριες της Γ ’Λυκείου του 1ου ΕΠΑ.Λ.…

12 Μαρτίου 2024

Λάρισα: Ανησυχία για τη δημόσια υγεία – Συνοικία γέμισε ποντίκια

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει τους τελευταίους στην πόλη της Λάρισας και ειδικά στη συνοικία της…

12 Μαρτίου 2024