Κατηγορίες: Ελλάδα

Λεβέντης: Στη Βουλή είναι «τα ζώα μου αργά»

Aπογοητευμένος από την εικόνα της Βουλής όπως τη βιώνει τις τελευταίες ημέρες δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Τριάντα χρόνια πάλευα νομίζοντας ότι εκεί μέσα υπάρχει σοβαρότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Β. Λεβέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφέρθηκε στα προνόμια των βουλευτών λέγοντας ότι κάθε ένας δικαιούται πέντε συνεργάτες, οκτώ τηλέφωνα και δύο αστυνομικούς, σημειώνοντας πως η θέση του είναι πως τα προνόμια πρέπει να μειωθούν.
Στη Βουλή είναι «τα ζώα μου αργά»” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε όταν τον ενημέρωσαν ότι προσωρινά θα λάβει το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή. «Θέλουν να με βάλουν σε ένα γραφείο του Μητσοτάκη και τους είπα ότι είναι γκαντέμης», δήλωσε με έμφαση.

Χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ανακοίνωση την απόφασή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Από την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας διάλεξε τον Π. Καμμένο χωρίς να μου τηλεφωνήσει, πάει να πει ότι έχει συμμάχους» δήλωσε κατά την παρθενική ομιλία του στη Βουλή.

Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι έπειτα από 30 χρόνια προσπαθειών, το όνειρό του να μπει στη Βουλή προσγειώθηκε απότομα. «Ανέμενα αλλιώς το Κοινοβούλιο. Το ανέμενα γεμάτο και το βρίσκω άδειο» είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικό τμήμα της ομιλίας του ήταν… αφιερωμένο στον αριθμό των συμβούλων, που δικαιούνται υπουργοί και βουλευτές. «Το μόνο που ακούω στους διαδρόμους είναι πόσους συμβούλους έχει ο βουλευτής και τίποτα για τον λαό. Το πιο λυπηρό ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού. Αν τη συγκρίνεις με εκείνες του Σαμαρά, ήταν κατά 90% ίδιες. «Θα», «θα», όλα θα γίνουν».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπήρξε διένεξη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μετέφερε διάλογο με «χωροφύλακα που είναι του ΣΥΡΙΖΑ» ο οποίος τον προέτρεψε να πάρει και τους πέντε συμβούλους που δικαιούται, γιατί αυτοί έχουν οικογένειες και φέρνουν ψήφους.

Στο καυτό θέμα του Ασφαλιστικού ο Β. Λεβέντης πρότεινε την περικοπή των τριπλών συντάξεων και την καθιέρωση ανώτατης σύνταξης 1.500 ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν οι άνεργοι.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Lidl Ελλάς απορροφά τον ΦΠΑ σε πάνω από 60 προϊόντα βασικής ανάγκης

Από τις 2 έως τις 31 Ιανουαρίου, προχωρά σε μείωση τιμών ίση με την αξία…

9 Ιανουαρίου 2024

Διάκριση μαθητών των Ιδιωτικών Εκπαιδευτήριων ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στον 84ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Ο ΘΑΛΗΣ” στα Μαθηματικά

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ συγχαίρουν την Αναστασία Πολύζου της Β΄ Γυμνασίου, την Αγγελίνα Βιταλιώτη της…

9 Ιανουαρίου 2024

Δύο Λαρισαίοι έσωσαν παιδί από πνιγμό – Το κέικ σφηνώθηκε στο λαιμό του

Η γνώση των πρώτων βοηθειών από τον αστυνομικό έσωσε τη ζωή ενός μικρού ποδοσφαιριστή από…

9 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου – Μίλησε για 12 δευτερόλεπτα με τον κρεοπώλη

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου από το Μεσολόγγι, αφού η άρση του τηλεφωνικού…

9 Ιανουαρίου 2024

Eπιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του, τραυμάτισε τη μητέρα της, άρπαξε το παιδί τους και έφυγε

Συνελήφθη, χθες (08-01-2024) στους Σοφάδες Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, άνδρας, σε βάρος…

9 Ιανουαρίου 2024

Ο μαθητής που αποβάλλεται μετά την επίθεση στον 14χρονο είχε παραβατικές συμπεριφορές και σε άλλα παιδιά

Παραβατική συμπεριφορά και σε άλλα παιδά είχε ο μαθητής που συμμετείχε στην ομάδα των τριών…

9 Ιανουαρίου 2024