Ελλάδα

Λεβέντης: Καλό παιδί, αλλά όχι θαρραλέος μεταρρυθμιστής ο Τσίπρας

Στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως ίδια με αυτήν του Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στην εκπομπή Ανατροπή είπε χαρακτηριστικά: «Δεν οδηγεί πουθενα, παρά μόνο φορολογεί, επιβαρύνει τον κόσμο. Πήραν την ψήφο υποσχόμενοι ψέματα»,

«Ο Τσίπρας θα καταρρεύσει αν οι βουλευτές του δεν πιστέψουν στην πολιτική του. Σε τέσσερις μήνες θα καταρρεύσει, αφού ο κόσμος έχει μια στάση ‘δεν πληρώνω’ στους φόρους που του επιβάλλονται», υπογράμμισε.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον χαρακτήρισε «καλό παιδί, αλλά όχι θαρραλέο μεταρρυθμιστή». «Είναι σταθερός χαρακτήρας για να βασιστεί ο λαός πάνω του;»δήλωσε. «Δεν μπορεί να γίνει σταυροφόρος της μεταρρύθμισης του κράτους», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επιλογές του πρωθυπουργού, ο ίδιος σημείωσε ότι είναι γελοιότητες να υπογράφει κάτι και μετά να λέει ότι δεν του βγαίνει, προσθέτοντας ότι ο εξαπατά τους βουλευτές του οδηγώντας του να συναινέσουν. «Ο Τσίπρας δεν έχει καθαρίσει με τα βαρίδια του κόμματός του», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρεί ως «μαξιλάρι» για ενδεχόμενη συνεργασία, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να μας θεωρεί ως ‘μαξιλάρι’, εφόσον καταλάβει ότι μας χρειάζεται».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε ότι θα προτείνει στον πρωθυπουργό να συζητήσουν ανοιχτά τα 9 σημεία. «Πιστεύω σε μια οικουμενική κυβέρνηση», αποσαφήνισε.

Ερωτηθείς για το που αποδίδει την άνοδο των μικρότερων κομμάτων, επισήμανε ότι όταν τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άρχισαν να πέφτουν, ανέβηκαν τα μικρότερα. «Ο δικομματισμός έφταιξε που πτώχευσε η χώρα», είπε με νόημα. «Η άνοδος της Ένωσης Κεντρώων οφείλεται στη σταθερότητα που δείχνουμε, η οποία εκτιμήθηκε. Είμαστε ένα κόμμα υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρώ», σημείωσε σχετικά.

Σε ότι αφορά προεκλογικές συνεργασίες τις οποίες θα μπορούσε να πραγματοποιήσει, δήλωσε: «Επέμενα να μην μπω σε κόμματα με τα οποία διαφωνούσα. Σε όποιο κόμμα και αν ήμουν υποψήφιος βουλευτής, θα ήμουν πρώτος σε σταυρούς. Θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης σε όποιον δεχόταν τα 9 σημεία του προγράμματός μου», ξεκαθάρισε.

«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται νεότερο αρχηγό»
Ερωτηθείς για τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι και οι τέσσερις θα κρατήσουν τη ΝΔ εκτός εξουσίας, αφού όπως είπε «δεν είναι άλογα κούρσας».

«Ο Τζιτζικώστας συνέπλευσε με τη Χρυσή Αυγή. Ο Γεωργιάδης είναι ακραία δεξιός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την κατάρα της αποστασίας. Ο Μεϊμαράκης είναι ένας βουλευτής ρουτίνας», είπε σχετικά.

«Ο Μεϊμαράκης πήγε στη Θεσσαλονίκη με 200 ακολούθους, του είχα πει προεκλογικά ότι θα χάσει», σημείωσε.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε επιπλέον: «Η Νέα Δημοκρατία αυτά που είχε ψηφίσει τώρα δεν τα ψηφίζει. Είναι ανέντιμο ένα κόμμα να είναι τη μια μνημονιακό και την άλλη αντιμνημονιακό», ενώ συμπλήρωσε ότι μόνο ο Τζιτζικώστας κάλεσε να τον συγχαρεί για την είσοδό του στη Βουλή. «Αν βγάλει άνθρωπο από τη ναφθαλίνη η ΝΔ θα έχει πρόβλημα», κατέληξε σχετικά.

«Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θα τα ‘καταπιεί’ η Ένωση Κεντρώων»
Σε ότι αφορά το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι είναι κόμματα που θα τα «καταπιεί» η Ένωση Κεντρώων σε επόμενες εκλογές «αφού οι ψηφοφόροι τους θα καταλάβουν ότι τους εκφράζουμε. Κεντρώος σημαίνει κουλτούρα συναίνεσης», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι κάποιοι με συμφέροντα στον στήριξαν, ενώ, όπως είπε, “υπήρχε σχέδιο κακοποίησης του δικού του κόμματος.

«Μεϊμαράκης και Τσίπρας είχαν συμφέρον να δείχνουν ισοπαλία στις δημοσκοπήσεις», τόνισε επιπλέον αναφερόμενος σε πολιτικές ζυμώσεις προεκλογικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ερωτηθείς για το θέμα των δανείων της χώρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι το ερώτημα είναι [ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο».

Σε ότι αφορά τα πόθεν έσχες των πολιτικών ο ίδιος σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει πρόβλημα. «Φαρισαΐζουμε με τον Φλαμπουράρη», είπε χαρακτηριστικά. «Το θέμα είναι αν κάποιος είναι κλέφτης και όχι αν ξέχασε κάτι στο πόθεν έσχες», δήλωσε.

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολούθησε την άγουσα προς το Ζάλογγο», δήλωσε ο ίδιος για την πρώην πρόεδρο της Βουλής. «Στη Βουλή χωροταξικά μας έκαναν… Δεξιούς», πρόσθεσε σχετικά με την κατανομή των εδράνων στην αίθουσα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το