Ελλάδα

Λεβέντης: Η κυβέρνηση έχει 10 «βόμβες» έτοιμες να σκάσουν

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÊÏÌÌÁÔÏò  ÅÍÙÓÇ ÊÅÍÔÑÙÙÍ ÂÁÓÉËÇ ËÅÂÅÍÔÇ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Τη θέση ότι η κυβέρνηση έχει δέκα «βόμβες» στις τάξεις της αναφερόμενος στην ομάδα των 53 που είναι εκλεγμένοι βουλευτές και πως ως εκ τούτου «θα καταρρεύσει» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Νομίζω ότι θα καταρρεύσει η κυβέρνηση γιατί υπάρχουν 53 άτομα που είχαν υπογράψει και είναι εξ αυτών 11 εν ενεργεία βουλευτές, ο ένας εξ αυτών έφυγε ήδη. Είναι άλλες 10 βόμβες να σκάσουν. Και περιθώρια έχει για τρεις. Η αγωνία αυτή για την ερχόμενη πτώση της κυβέρνησης με οδήγησε να πάω στο βήμα της Βουλής και να πω κ. Τσίπρα πριν πάθεις αυτό που έπαθε ο Σαμαράς και ο Γ. Παπανδρέου, πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρότεινε μια οικουμενική», δήλωσε ο κος Λεβέντης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

Για την επερχόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση την χαρακτήρισε «λάθος» επανερχόμενος στην πρότασή του για περικοπή των συντάξεων των πλουσίων. «Είναι 80.000 συντάξεις, έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, από νοίκια, από τόκους καταθέσεων, μερίσματα εταιρειών, σε αυτούς λέω, με βάση εισοδηματικά κριτήρια ότι πρέπει να κοπεί η σύνταξη», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης αυτή η κίνηση θα εξοικονομούσε ένα ποσό μηνιαίως «που θα μας έκανε να μην πειράξουμε τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ ενώ τώρα θα πειραχθούν όλοι».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το