Ελλάδα

Λεβέντης: Δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση με τον ακροδεξιό Καμμένο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο μετά το τέλος της Σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, ενόψει της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ως «ένα μαρτύριο για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να σκέπτεται και να ενεργεί γρήγορα διότι συζητούσαμε επτά ώρες και λέγαμε ανούσια πράγματα» περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ασφαλιστικό δεν θα «περάσει» στη Βουλή.

«Επί μιάμιση ώρα ο Τσίπρας έλεγε για το Προσφυγικό, όσα λένε κι οι εφημερίδες…Δεν έλεγε το σχέδιό του, αλλά τους κινδύνους για τη χώρα, πχ. ότι θα γίνει ρυθμιστής στο Αιγαίο η Τουρκία… Ύστερα 45 λεπτά μιλούσε για το Ασφαλιστικό. Το ίδιο έκανε και στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι θα μειωθούν οι συντάξεις» περιέγραψε σήμερα ο κ. Λεβέντης μιλώντας στον Αντ1 όσα συνέβησαν στη συνάντηση.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «το πονηρό σχέδιο Τσίπρα προέβλεπε να τα δώσει όλα στο Προσφυγικό, για να χαλαρώσουν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό, διότι ξέρει ότι οι βουλευτές του δεν θα το ψηφίσουν». Επανέλαβε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, υπάρχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν, το Ασφαλιστικό, αναφέροντας ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53».

Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων, δεν πρόκειται να δώσουν «εκβιαστική ψήφο», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση, ακόμη κι αν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό.

«Η χώρα θέλει μια κυβέρνηση που να πείθει προς τα έξω. Μια Ένωση Κεντρώων των 9 βουλευτών δεν θα δώσει σε μια κυβέρνηση αυτό που χρειάζεται, όπως δεν “φτάνει” γι αυτό ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. Γι αυτό εγώ προτείνω στον Τσίπρα μια οικουμενική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνασπισμού», επεσήμανε ο κ. Λεβέντης.

«Ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, διότι μόνο έτσι θα βρεθεί λύση. Αυτή η “καρεκλομανία”, να μένει κάποιος στην καρέκλα του χωρίς να κάνει τίποτα θα καταστρέψει την Ελλάδα» εξήγησε και πρόσθεσε: «Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία έπρεπε να ασχοληθεί για να γίνει κυβέρνηση. “Εμάς τι να μας κάνεις, είπα στον Τσίπρα, την Ένωση Κεντρώων, τον Θεοδωράκη και τους άλλους… εσείς που καταστρέψατε την χώρα, πρέπει να συμπράξετε”».

Την πρότασή του για δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης επανέλαβε εξάλλου και σε τοποθέτησή του στο Bήμα FM: «Εγώ έχω στο μυαλο μου αυτό που είχα πει πάντα: Να κάνουμε κυβέρνηση οικουμενική, όχι κομματικούς υπουργούς. Πιστεύω ότι δεν θα το αρνηθεί τελικά ο Τσίπρας και θα το δεχθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση με τον Καμμένο «γιατί είναι ακροδεξιός».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το