Ελλάδα

Λέσβος: Μόνο σήμερα έφτασαν 278 πρόσφυγες – Σχεδόν 1.500 από τις αρχές του μήνα

Αυξάνονται διαρκώς οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου το τελευταίο διάστημα. Μόνο την Τρίτη έφτασαν στη Λέσβο 278 πρόσφυγες, ενώ από την 1η Απριλίου οι συνολικές αφίξεις στο νησί ήταν 1.462 άνθρωποι. Ολα αυτά ενώ πλέον στη Λέσβο το θερμόμετρο είναι στο «κόκκινο», κάτι που έγινε κάτι περισσότερο από εμφανές στα σοβαρά επεισόδια της Κυριακής, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Πλέον, σχεδόν 7.000 άνθρωποι διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας, σύμφωνα με το ΑΠΕ και συνολικά 9.062 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί. Γενικότερα, σε ό,τι αφορά τα νησιά του βορείου Αιγαίου, από την 1η Απριλίου έχουν φτάσει 2.349 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ανησυχία του για το φαινόμενο αυτό εξέφρασε και ο Δημήτρης Βίτσας την Τρίτη. «Εχουμε πια μια τάση αυξητική, με ανησυχεί αλλά δεν με τρομάζει όσον αφορά τα νησιά. Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι η τεράστια αύξηση από τον Έβρο», είπε σε βουλευτές ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, επισημαίνοντας μάλιστα ότι μόνο την Τρίτη από τον Εβρο μπήκαν στη χώρα 340 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το