Ελλάδα

Λέρος: Πλήρωσε προκαταβολές €7.000 για να αγοράσει δυο αυτοκίνητα… και δεν τα παρέλαβε ποτέ

Μάταια περιμένει εδώ και σχεδόν δύο μήνες να παραλάβει τα δύο αυτοκίνητα για τα οποία πλήρωσε προκαταβολές μια 37χρονη κάτοικος της Λέρου, που ανταποκρίθηκε στην αγγελία για την πώλησή τους την οποία είχε εντοπίσει σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από συμφωνία με τον υποτιθέμενο πωλητή, η γυναίκα μετέφερε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της ως προκαταβολές για την αγορά τα ποσά των 2.000 ευρώ για ένα Toyota Aygo και των 5.000 ευρώ για ένα Citroen C1. Όμως, ο “πωλητής” διέκοψε κάθε επικοινωνία χωρίς να της παραδώσει τα αυτοκίνητα κι έτσι η 37χρονη υπέβαλε καταγγελία σε βάρος αγνώστου, την οποία διερευνούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος.

Απάτη με πώληση σκαπτικού μηχανήματος

Θύμα απάτης έπεσε ένας 37χρονος που θέλησε να αγοράσει ένα σκαπτικό μηχάνημα, για την πώληση του οποίου είχε αναρτήσει αγγελία στο Marketplace του Facebook ένας άνδρας με ελληνικά στοιχεία που υποτίθεται ότι βρίσκεται στην Κάλυμνο. Ο “πωλητής”, με τον οποίο σε κινητό, του ζήτησε καταθέσει το ποσό των 2.480 ευρώ για να κόψει τιμολόγιο για το πλοίο με το οποίο θα έστελνε το μηχάνημα από την Κάλυμνο και του έδωσε τον αριθμό λογαριασμού ενός συνεργάτη του. Μόλις παρέλαβε τα χρήματα, όμως, διέκοψε κάθε επαφή χωρίς να του στείλει το επίμαχο μηχάνημα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το