Τοπικά

Λεονάρντο Κοέν από το Μουσικό Σχολείο με 17.998 μόρια: Ο κλάδος των υπολογιστών προσφέρει προοπτικές εργασίας

Όντας προσηλωμένος στον στόχο του όλη τη χρονιά που πέρασε, με διάβασμα και μέθοδο κατάφερε και έγραψε πολύ υψηλή βαθμολογία με αποτέλεσμα να ελπίζει για την εισαγωγή του στη σχολή που επιθυμεί, δηλαδή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Ο Λεονάρντο Κοέν από το Μουσικό Σχολείο Βόλου συγκέντρωσε 17.998 μόρια και μιλά στη «Θ» για το πώς ένιωσε όταν έμαθε τις βαθμολογίες στα μαθήματα που διαγωνίστηκε, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον ίδιο από δω και πέρα.

Άλλωστε διαγωνίστηκε σε μαθήματα που φέτος ήταν δύσκολα, γι’ αυτό άλλωστε και οι αριστούχοι που διεκδικούν την εισαγωγή τους στις πολυτεχνικές σχολές, είναι πολύ λιγότεροι από πέρυσι.
Ο μαθητής δήλωσε πως «είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τη βαθμολογία που πέτυχα, ιδιαίτερα με τον βαθμό δυσκολίας των φετινών θεμάτων. Το διάβασμα και η τύχη μού έδωσαν τη δυνατότητα να καταφέρω να πιάσω μια μεγάλη γκάμα πολυτεχνικών σχολών με στόχο εξαρχής το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)».
Η συγκεκριμένη σχολή του αρέσει πολύ και εμφανίζεται αποφασισμένος να αφοσιωθεί για την κατάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων γνώσεων. Άλλωστε στους υπολογιστές όρια δεν υπάρχουν και η επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς.

Όπως δήλωσε «το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών σου ανοίγει έναν τεράστιο δρόμο εργασιακών δυνατοτήτων, καθώς η επιστήμη των υπολογιστών μπορεί να συνδυαστεί άρρηκτα με άλλες επιστήμες, όπως με τον κλάδο της οικονομίας, με τον κλάδο της γενετικής-ιατρικής-μοριακής βιολογίας, της επικοινωνίας κ.τ.λ. Ο τομέας των υπολογιστών μου κεντρίζει το ενδιαφέρον διότι η εξερεύνηση του τερματίζεται εκεί που τερματίζονται η φαντασία και οι ιδέες των ανθρώπων!».
Όσο δε για την κρίση, τη δύσκολη πραγματικότητα και πόσο αυτή επηρεάζει τους υποψήφιους στις προσπάθειές τους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Λεονάρντο απάντησε πως η κρίση επηρεάζει τους υποψήφιους σε διάφορα επίπεδα, όπως στην επιλογή των σχολών. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να αφήσει μια σχολή στην Αθήνα και να επιλέξει μια άλλη στον Βόλο, επειδή οι γονείς του δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα σπουδών.
Πάντως παρά την ανεργία που πλήττει και τους πτυχιούχους, για τον ίδιο το πτυχίο συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο που είναι καλό ο νέος να έχει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το