Τοπικά

Λείπουν 180 νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Βόλου – Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στη διαίρεση του προσωπικού

Κινητοποίηση και δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου αντιδρώντας στην “διαίρεση” που προωθεί η κυβέρνηση στο νοσηλευτικό προσωπικό σε δύο κλάδους. ” Οι βοηθοί – νοσηλευτές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ασκούν μαζί με τους νοσηλευτές  πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης τις βάρδιες και συμμετέχουν όλοι μαζί στη φροντίδα των ασθενών. Η αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση θα φέρει μία αναστάτωση στο προσωπικό, δεν θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ένας κλάδος, γιατί οι συνθήκες είναι διαφορετικές στη συνταξιοδότηση, τις προσλήψεις και την εξέλιξη” ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Μηνδρινός.   Όπως υπογράμμισε ο Σύλλογος θέλει ο κλάδος των νοσηλευτών να πάει ένα βήμα παραπέρα και να μην διαχωριστεί.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, η νοσηλευτική είναι η υπηρεσία με τον περισσότερο πληθυσμό καθώς καλύπτει το 45% των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου. Ωστόσο οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες καθώς το Νοσοκομείο Βόλου πρέπει να ενισχυθεί με 180 νοσηλευτές.

“Στους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έπρεπε να εργάζονται 15 άτομα και υπάρχουν 9, στους τεχνολογικής αντί για 250 υπάρχουν 188 και στους δευτεροβάθμιας αντί για 160 εργάζονται 91 ενώ στους υποχρεωτικής εκπαίδευσης αντί για 70 άτομα εργάζονται περίπου 30” πρόσθεσε ο κ. Μηνδρινός. Ο ίδιος σημείωσε ότι αν “περάσουν” κάποια ευνοϊκά μέτρα, όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά, θέλει να ισχύσουν για όλους.

“Οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων είναι ένα θέμα μεγάλο. Εργάζονται συμβασιούχοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ εδώ και 3-4 χρόνια, θέλουμε να μονιμοποιηθούν γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι 30 άτομα και το πρόγραμμά τους έχει ανανεωθεί δύο φορές. Οι πρώτες συμβάσεις λήγουν τον Δεκέμβριο. Όλες οι θέσεις που λείπουν από τον οργανισμό είναι 450 και καλύπτονται είτε με συμβάσεις, είτε με επικουρικό προσωπικό. Η ενίσχυση που έγινε λόγω του κορωνοϊού είναι μόνο με επικουρικό προσωπικό για δύο χρόνια. Έχουν βγει δημόσια και ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας και έχουν πει ότι θα μονιμοποιηθούν, όμως αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί σε κάποια προκήρυξη” είπε χαρακτηριστικά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Μπεχράκης

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Μπεχράκης, με τον κόμμα…

17 Φεβρουαρίου 2024

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Σήμερα Σάββατο για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:   Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ.Σ.…

17 Φεβρουαρίου 2024

Πήγε… εκδρομή στον Αλμυρό ο Ολυμπιακός 4-0 τον ΓΣΑ

«Εκδρομή» πήγε στον Αλμυρό ο Ολυμπιακός. Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΘ η…

17 Φεβρουαρίου 2024

Με τρίποντο “μαχαιριά” του Βρεττά η Νίκη 89-88 τον Πανελλήνιο

Σπουδαία επιτυχία πανηγύρισε η Νίκη στην προσπάθειά της να αποφύγει τα πλέι άουτ της National…

17 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Όλα έτοιμα για τα τρακτέρ στο Σύνταγμα – Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Για το μεγάλο τους συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη (20/02) ετοιμάζονται οι αγρότες, με…

17 Φεβρουαρίου 2024

Νέα εισαγγελική έρευνα για τα παιδιά που ζουν σε λαγούμια – Αίτημα για τις πράξεις γέννησης

Ο εισαγγελέας Κορίνθου διέταξε νέα κατεπείγουσα προανάκριση σχετικά με την υπόθεση των Παλαιοχριστιανών κοντά στο…

17 Φεβρουαρίου 2024