Κόσμος

Le Figaro: Δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών σε επιβάτες της μοιραίας πτήσης της Egypt Air

Κανένα ίχνος εκρηκτικών δεν βρήκαν στα λείψανα των Γάλλων επιβατών του αεροσκάφους της πτήσης MS804 της Egypt Air από το Παρίσι στο Κάιρο, που συνετρίβη πέρυσι στη Μεσόγειo.

Δημοσίευμα της Le Figaro, το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μια πηγή ενήμερη για τα ευρήματα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, αντικρούει δηλώσεις Αιγύπτιων ερευνητών, οι οποίοι είχαν δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στις σορούς των επιβατών του αεροσκάφους.

Γάλλοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει τον Δεκέμβριο εναντίον της πρόωρης εξαγωγής συμπερασμάτων για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους τη 19η Μαΐου 2016 που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 66 επιβαίνοντες στην πτήση, ανάμεσά τους 12 Γάλλοι πολίτες.

«Η υπόθεση που πρότειναν οι Αιγύπτιοι—ότι έγινε μια έκρηξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, εξαιτίας μιας βόμβας που μπορεί να είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού -κατά συνέπεια αποκλείεται», αναφέρει το δημοσίευμα της Figaro.

Τα λείψανα των 12 Γάλλων υπηκόων επιστράφηκαν στην πατρίδα τους τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το