Τοπικά

«Λαβράκια» έβγαλε η Διεύθυνση Υγείας της Μαγνησίας σε επιχειρήσεις παρασκευής και διάθεσης τροφίμων

Με έξι μόλις υπαλλήλους που δεν επαρκούν για να καλύψουν ένα τεράστιο εύρος δραστηριοτήτων που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας, η Διεύθυνση Υγείας διενήργησε εκατοντάδες ελέγχους, για να διαπιστώσει πως ορισμένοι επαγγελματίες … μόνο επαγγελματικά δεν λειτουργούν. Οι έλεγχοι έβγαλαν «λαβράκια».

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους, επαγγελματίες δεν δίνουν βάση στην ασφάλεια τροφίμων που είναι βασική προϋπόθεση για την παραγωγή και τη διάθεσή τους στην αγορά και τους καταναλωτές. Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως δεν εφαρμόζουν μεθόδους για ασφαλή τρόφιμα στη διάθεση του καταναλωτή.
Σε παρασκευαστές και συσκευαστές τροφίμων έγιναν μέσα στο 2017 συνολικά 100 έλεγχοι και επανέλεγχοι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 70 επιχειρήσεις, ενώ 5 από αυτές αντιμετώπισαν πρόβλημα γενικής υγιεινής και 65 πρόβλημα με την πιστοποίηση της υγιεινής, δηλαδή δεν εφάρμοζαν σύστημα HACCP.
Σε διανομείς και μεταφορείς διενεργήθηκαν 200 έλεγχοι και παραβάτες βρέθηκαν οι 100. Οι 30 είχαν σοβαρό πρόβλημα υγιεινής και οι 70 δεν είχαν σύστημα HACCP. Ελέγχθηκαν 200 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 150, ενώ ελέγχθηκαν 300 παρασκευαστές που πωλούν στη λιανική και παραβάτες βρέθηκαν οι 180. Οι 20 είχαν πρόβλημα γενικής υγιεινής και οι 160 δεν διέθεταν και δεν εφάρμοζαν σύστημα υγιεινής HACCP.
Για επιχειρήσεις με υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος δόθηκαν το 2017 συνολικά 800 άδειες και διενεργήθηκαν 1100 έλεγχοι. Εντοπίστηκαν 700 παραβάσεις και έγιναν συστάσεις και επιβλήθηκαν 50 πρόστιμα.
Επίσης επιβλήθηκαν 150 πρόστιμα για παραβάσεις του Νόμου ζώων συντροφιάς και καταγράφηκαν 150 παραβάσεις και αντίστοιχος αριθμός κυρώσεων για οικόσιτα ζώα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το