Τοπικά

Λάτρεις ποδηλάτου στο 1ο Γυμνάσιο- Δημιουργία ομάδας, με έναν στους δέκα να το χρησιμοποιεί για το σχολείο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ομάδα μαθητών που αγαπούν και χρησιμοποιούν το ποδήλατο έχει δημιουργηθεί εδώ και έξι χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Για τους έφηβους το ποδήλατο αναδεικνύεται σε ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για την ψυχαγωγία όσο και για την σωματική τους άθληση.

Στο σχολείο φοιτούν 370 μαθητές και είναι το μεγαλύτερο Γυμνάσιο στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Καραφέρης, «προσπαθούμε να νουθετήσουμε τους μαθητές μας να χρησιμοποιούν το ποδήλατο. Πρόκειται για ένα υγιεινό τρόπο άθλησης και σωματικής άσκησης που παράλληλα όμως τους ψυχαγωγεί, τους ευχαριστεί, μπορούν να δημιουργήσουν παρέες. Και βλέπουμε με ικανοποίηση ότι όλο και περισσότεροι μαθητές ανταποκρίνονται. Από το να είναι διαρκώς προσκολλημένοι στο διαδίκτυο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι προτιμότερο να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους με το ποδήλατο».

Ήδη στον αύλειο χώρο έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη σχάρα, όπου οι μαθητές αφήνουν τα ποδήλατά τους.

Ο κ. Καραφέρης σημείωσε πως ένας στους δέκα μαθητές του σχολείου χρησιμοποιεί ποδήλατο και έρχονται με αυτό στο σχολείο. Συνήθως το χρησιμοποιούν το φθινόπωρο και την άνοιξη αλλά και τις πρωινές ώρες.

Μάλιστα το σχολείο δίνει κίνητρα για χρήση του ποδηλάτου ακόμη και στους περιπάτους.

Όπως τόνισε ο κ. Καραφέρης «πριν λίγες ημέρες, το 1ο Γυμνάσιο Βόλου προγραμμάτισε σχολικό περίπατο στις Αλυκές. Η μετακίνηση έγινε με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ. Ωστόσο παράλληλα προγραμματίστηκε και μετάβαση στο χώρο της εκδρομής μιας ομάδας μαθητών με ποδήλατα. Έτσι 25 μαθητές και μαθήτριες με τη συγκατάθεση των γονιών τους και συνοδεία καθηγητών κινήθηκαν στον ποδηλατόδρομο Βόλου – Αλυκών. Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη και το εγχείρημα αυτό έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Από την προηγούμενη ημέρα ετοίμαζαν τα ποδήλατά τους. Τέντωσαν τις αλυσίδες, λάδωσαν τα γρανάζια και το πρωί ήταν παρατεταγμένα τα ποδήλατα στον προαύλιο χώρο του σχολείου για έλεγχο των ποδηλάτων  λάστιχα, ταχύτητες, κ.ά.) από τους υπεύθυνους καθηγητές».

Ο μαθητής της Γ’ τάξης Γυμνασίου Ιάσονας Χάνος ανέφερε ότι ποδηλατεί από μικρό παιδί και ότι το ποδήλατο είναι γι’ αυτόν τρόπος ζωής, αφού αθλείται και ψυχαγωγείται. Μάλιστα μας ανέφερε ότι μεταβαίνει σε όλες τις υποχρεώσεις του με ποδήλατο.

Από την πλευρά του ο μαθητής της Γ’ τάξης  Λευτέρης Πασχαλίδης που επίσης χρησιμοποιεί πολύ συχνά το ποδήλατο, σημείωσε ότι ο Βόλος έχει πολλά αυτοκίνητα και ο ποδηλάτης θα πρέπει να προσέχει, όταν κινείται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ για το σεβασμό που δείχνουν οι οδηγοί στους ποδηλάτες, είπε ότι αυτό εξαρτάται από τον κάθε οδηγό.

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε και στο πρόγραμμα Ecomobility, ενώ ήταν εκ των διοργανωτών στην ποδηλατοπορεία μαθητών που έγινε στο Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το