Ροή

Λάτρης δημοτικής μουσικής με ταλέντο στο κλαρίνο 17χρονος μαθητής του 4ου ΓΕΛ Βόλου “Θ”

Από την ηλικία των 13 ετών παίζει κλαρίνο, έχοντας πάρει την ώθηση από τον παππού του που ήταν τσομπάνος στη Βόρεια Ήπειρο και έπαιζε φλογέρα στα βουνά. Ο μαθητής της Β’ Τάξης του 4ου ΓΕΛ Βόλου Βασίλης Παππάς είναι ήδη γνωστός στα στέκια των μουσικών παίζοντας κλαρίνο όλο το χρόνο σε πανηγύρια και εκδηλώσεις.

Το πλούσιο ταλέντο του το έδειξε και στη χθεσινή εκδήλωση των 4ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Βόλου με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, όπου μαθητές χόρεψαν δημοτικά τραγούδια υπό τους ήχους του κλαρίνου και της δημοτικής παράδοσης.

Το κλαρίνο είναι ένα δύσκολο μουσικό όργανο, καθώς συνδυάζει την κίνηση των χεριών και την ώθηση που δίνει το στόμα.

Ωστόσο ο Βασίλης, όπως μας τόνισε, δεν πήγε σε κάποια σχολή για να μάθει να παίζει. «Είμαι αυτοδίδακτος. Έμαθα να παίζω κλαρίνο μέσα από το YouTube παρακολουθώντας τις κινήσεις με το συγκεκριμένο μουσικό όργανο. Και διαβάζω συστηματικά. Τη μισή μου μέρα την αφιερώνω στο κλαρίνο» μας είπε.

Ήδη στο σπίτι του διαθέτει τρία κλαρίνα. Είναι γνωστός στον κύκλο των μουσικών της δημοτικής μουσικής και πολύ συχνά καλείται σε μουσικά σχήματα για να παίξει και να ενθουσιάσει το κοινό.

«Παίζω σε πανηγύρια και άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Με καλούν συνεχώς. Δόξα τω Θεώ, δεν έχω παράπονο. Και θέλω να συνεχίζω να παίζω κλαρίνο για πολλά χρόνια ακόμη» τόνισε.

Τι συναισθήματα του δημιουργεί το κλαρίνο; «Το κλαρίνο σε κάνει να δακρύζεις. Σου δημιουργεί πολύ όμορφα συναισθήματα. Και εμένα μου αρέσει πολύ η δημοτική μουσική. Μάλιστα το ευχάριστο είναι πως και η νέα γενιά στρέφεται ξανά στη δημοτική παράδοση. Το βλέπω στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις που πηγαίνω. Ακούν δημοτικά και σηκώνονται να χορέψουν. Και αυτό το στοιχείο μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμπνευση» δήλωσε και συμπλήρωσε πως και τώρα βγαίνουν νέα δημοτικά τραγούδια, αλλά τα παλιά τραγούδια έχουν ακόμη μεγαλύτερη αίγλη.

Ο Βασίλης τόνισε πως για όσα κάνει, χρωστάει πάρα πολλά στους γονείς του, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ήπειρο πριν 20 χρόνια. Την αγάπη του για τη μουσική την πήρε από τον παππού του, ο οποίος τσομπάνος που ήταν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου έπαιζε φλογέρα. «Ο παππούς μου ζει και τώρα που με ακούει να παίζω κλαρίνο, συγκινείται» υπογράμμισε.

Αλλά τι χρειάζεται κάποιος για να παίζει καλό κλαρίνο; «Αγάπη, μεράκι και μελέτη» μας απάντησε ο 17χρονος μαθητής, ο οποίος στοχεύει να σπουδάσει λογιστική.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άλλα παρήγγειλαν και… άλλα τους πήγαν – Δικογραφία σε βάρος 42χρονης για απάτη μέσω διαδικτύου

Στην εξιχνίαση 38 περιπτώσεων απάτης μέσω διαδικτύου, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο έως τον…

29 Νοεμβρίου 2023

Τζίτζι Χαντίντ: Ζήτησε συγγνώμη για τη διάδοση ψευδών ισχυρισμών για το Ισραήλ και τα παιδιά

Η Τζίτζι Χαντίντ, το μοντέλο παλαιστινιακής καταγωγής, ζήτησε συγγνώμη για τη διασπορά ψευδών πληροφοριών σχετικά…

29 Νοεμβρίου 2023

Αυστηρή απάντηση Μαξίμου σε Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε

Απάντηση έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στα όσα είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στο βρετανικό…

29 Νοεμβρίου 2023

Ψηφιακοί

Ψηφιακούς υδρομετρητές και εξοπλισμό απομακρυσμένου ελέγχου δικτύων ύδρευσης θα προμηθευτεί η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου και…

29 Νοεμβρίου 2023

Sex and the City: Σε απεργία πείνας για τη Γάζα η πρωταγωνίστρια της σειράς Σίνθια Νίξον

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Sex and the City», Σίνθια Νίξον συμμετείχε σε απεργία πείνας με…

29 Νοεμβρίου 2023

Καυστικά

Ιδιαιτέρως καυστικά σχολιάστηκε από τον διεθνή Τύπο η στάση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει τη…

29 Νοεμβρίου 2023