Τοπικά

Λατρεύει το latin, συλλέγει μετάλλια… η 16χρονη Βολιώτισσα Ελευθερία Μπουρού 

Το πάθος της 16χρονης Ελευθερίας Μπουρού για τον χορό, αλλά και το ταλέντο της νεαρής Βολιώτισσας για το latin, εξαργυρώνονται με αρκετά μετάλλια στους αγώνες που λαμβάνει μέρος. Η καριέρα της ακολουθεί ανοδική πορεία κι έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.
Πριν από λίγο καιρό η ταλαντούχα αθλήτρια, η οποία την τελευταία διετία ανήκει στη σχολή χορού «Love to dance – Volos dance sport academy», βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε στο διεθνές κύπελλο αθλητικού χορού «Acropolis Open 2019». Ο απολογισμός της ήταν δύο χρυσά στο σόλο (cha cha και rumba) και μία δεύτερη θέση στο ομαδικό με την ομάδα «Rocky Girls», που απάρτιζαν αθλήτριες από τη σχολή της. Μάλιστα, από την άνοιξη κι έπειτα, σε όσους αγώνες έχει λάβει μέρος, είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει στο Βόλο έχοντας πάντοτε μετάλλια στις αποσκευές της, γεγονός που αποδεικνύει την περίοδο εξαιρετικής φόρμας που διανύει.

Η Ελευθερία (Ελίτα) Μπορού γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2003. Είναι μαθήτρια στην Α’ τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, με καλές σχολικές επιδόσεις, καθώς ο μέσος όρος της βαθμολογίας της αγγίζει το 18. Προπονείται υπό τις οδηγίες της Κατερίνας Κρατήρα, η οποία μαζί με τον Nikolay Kolev, αποτελούν ένα από τα πλέον επιτυχημένα χορευτικά ζευγάρια στη χώρα και για το 2019 αναδείχθηκαν πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδας.
Ο χορός «κυλά στο αίμα» της 16χρονης Ελευθερίας, η οποία ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία, με πρώτη δασκάλα τη Νικολέττα Δεφαράνα. «Ο χορός είναι όλη η ζωή μου. Ασχολούμαι από 3,5 ετών, τότε ξεκίνησα με μπαλέτο. Όμως, ένα χρόνο αργότερα είδα ότι μου ταίριαζε περισσότερο το latin,στο οποίο και αφοσιώθηκα. Πιο παλιά δοκίμασα και άλλα είδη χορού, όπως σύγχρονο, oriental και commercial, αλλά το latin είναι εκείνο που αγαπώ», είπε, καθώς γύρισε πίσω τον χρόνο και θυμήθηκε πώς προέκυψε ο χορός στη ζωή της, αλλά και γιατί αποφάσισε να αλλάξει στυλ.

Φυσικά οι επιτυχίες δεν έρχονται ακοπίαστα για την Ελευθερία Μπουρού. Ο ελεύθερος χρόνος της είναι λιγοστός. Προπονείται σκληρά σε καθημερινή βάση, ακολουθώντας τις συμβουλές της δασκάλας της και δεν είναι τυχαίο ότι ειδικότερα τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα των νικητών στα σόλο νούμερα που εκτελεί. «Μόνο οι χορογραφίες που πρέπει να απομνημονεύεις κάθε φορά, φτάνει», σημείωσε η νεαρή χορεύτρια, για να προσθέσει: «Ο χορός απαιτεί μεθοδικότητα, τεχνική, συνέπεια. Από την πλευρά μου προσπαθώ να είμαι ακριβής. Τόσο στην οργάνωση, όσο και στους χρόνους μου. Κι αυτό γιατί πρέπει να συνδυάζω διάβασμα και χορό, που είναι και το δυσκολότερο για ένα κορίτσι της ηλικίας μου».

Όσο για τα όνειρά της για το μέλλον; «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου δίχως να χορεύω. Ο αθλητισμός προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, πόσο μάλιστα όταν κάνω αυτό που πραγματικά θέλω. Καθημερινά επιδιώκω να γίνομαι καλύτερη και να αποκτήσω όσο περισσότερα πτυχία μπορώ στον χορό. Βέβαια, στο πίσω μέρος του μυαλού μου, υπάρχει πάντοτε η σκέψη πως μπορεί να συμβεί οτιδήποτε που να μη μου επιτρέψει να συνεχίσω. Πάντοτε θα πρέπει να έχω και κάτι άλλο, έτσι ώστε να μπορέσω να πορευτώ στη ζωή μου. Βάσει αυτού, δεν θα έλεγα «όχι» στην εισαγωγή μου στη Γυμναστική Ακαδημία και να κάνω κάτι σχετικό με τον χορό και την άθληση που μου αρέσουν», κατέληξε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ρύθμιση

Άρση της υποχρεωτικής εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο φέρνει διάταξη του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ.…

24 Νοεμβρίου 2023

Aνάληψη καθηκόντων Chief Executive Officer (CEO) στην Πειραιώς Factoring

Ο Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνει ότι ο κ. Bασίλειος Καϊμάς αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Executive Officer…

24 Νοεμβρίου 2023

Επίδομα

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, θα καταβληθεί η 5η δόση του…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανηφόρα

Συνεχίζεται η ανηφόρα στις τιμές των ακινήτων «πονοκεφαλιάζοντας» τους επίδοξους αγοραστές, οι οποίοι καλούνται να…

24 Νοεμβρίου 2023

Γκρεμίστηκαν

Παγιωμένες αγοραστικές συνήθειες, ιστορικές μάρκες και στερεότυπα γκρεμίστηκαν. Οι καταναλωτικές συνήθειες έχουν αλλάξει, λόγω της…

24 Νοεμβρίου 2023

Δύσκολο

«Είναι ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο για την εμπορική αγορά, ίσως το πιο άσχημο εδώ και…

24 Νοεμβρίου 2023