Τοπικά

Λάτρεις της χειμερινής κολύμβησης τα μέλη του συλλόγου «Νηρέας» στις Πλάκες

«Θάλαττα ιήτηρ πάντων» αναφέρει η πινακίδα που από χθες κοσμεί την παραλία του συλλόγου χειμερινών κολυμβητών Νηρέα» στις Πλάκες. Το μήνυμα που στέλνουν τα μέλη του συλλόγου, είναι ξεκάθαρο, πως η θάλασσα γιατρεύει τα πάντα, είναι από μόνη της ένα απέραντο φυσικοθεραπεύτηριο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν..
Σε μια όμορφη τελετή, και σε μια μέρα που περισσότερο παρέπεμπε σε καλοκαίρι παρά σε Φθινόπωρο, παρουσιάστηκε η ταμπέλα που έρχεται να προστεθεί στις διάφορες παρεμβάσεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια γίνονται στην όμορφη αυτή αγκάλη των Πλακών. Στέγαστρα, περιποιημένα σκαλοπάτια, ντουζιέρες, παραβάν, προσβάσιμα πλακόστρωτα σημεία, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις παρεμβάσεις στον Νηρέα.
Σε μια ηλιόλουστη μέρα πολλοί συμπολίτες απόλαυσαν χθες το μπάνιο τους στις Πλάκες.

Ο κ. Κώστας Κουζιώκας επί 28 χρόνια μεταβαίνει στις Πλάκες για μπάνιο και ειδικότερα στην αγκάλη που βρίσκεται ο «Νηρέας». Μάλιστα άρχισε με το μεράκι και την αγάπη για την περιοχή να διαμορφώνει με όμορφες παρεμβάσεις και το χώρο.
Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην εγκατάσταση της ταμπέλας που αναφέρει το ρητό του αποθανόντα φιλολόγου Θωμά Παπαθωμαίδη. «Η θάλασσα γιατρεύει τα πάντα και αυτή είναι η πραγματικότητα» τόνισε ο ίδιος ο οποίος εδώ και τρεις μήνες εργάστηκε για την κατασκευή και τοποθέτηση της ταμπέλας.
Η προσήλωση είναι τόσο μεγάλη, που καθημερινά μεταβαίνει στις 5 τα ξημερώματα στην παραλία του Νηρέα και καθαρίζει με το φακό, καθώς είναι ακόμη νύχτα.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Σαλιαράκης ανέφερε πως «όσο ο καιρός θα είναι ο καλός, θα έρχομαι για μπάνιο. Οι Πλάκες και ειδικότερα ο Νηρέας βρίσκονται πολύ κοντά στον αστικό ιστό και αυτό εξυπηρετεί σημαντικά. Καθημερινά μεταβαίνω εδώ τις πρωινές ώρες με το ποδήλατο και κολυμπώ επιστρέφοντας στην πόλη ανανεωμένος».
Συμπλήρωσε μάλιστα πως αυτή την περίοδο η θάλασσα είναι υπέροχη.
Παίρνοντας το λόγο ο 77χρονος κ. Γιάννης Γκέσκος μας είπε πως «εδώ και 45 χρόνια είμαι χειμερινός κολυμβητής. Και πραγματικά έχω δει σημαντικές ωφέλειες. Το κολύμπι είναι υγεία. Παράλληλα ερχόμαστε εδώ και περνάμε όμορφα με την παρέα που έχουμε δημιουργήσει».

Από την πλευρά του ο κ. Νάσος Κρανιώτης ανέφερε πως «εδώ και 33 χρόνια είμαι χειμερινός κολυμβητής. Σταματώ την τελευταία μέρα του Δεκεμβρίου και ξεκινώ την 1η Ιανουαρίου. Μετράμε όχι παρουσίες αλλά μόνο απουσίες, καμιά δεκαριά το χρόνο και αυτές λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Και εκτός από το μπάνιο, φροντίζουμε τους χώρους».
Ο κ. Λάζαρος Λαζαρίδης που κατάγεται από την Καστοριά και ήρθε στο Βόλο πριν 50 χρόνια, δίνει αδιάλειπτα το «παρών» στις Πλάκες. «Όταν λέμε Πλάκες, εννοούμε το φυσικοθεραπευτήριο για όλο το σώμα»» τόνισε χαρακτηριστικά

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το