Τοπικά

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια στη Μαγνησία

θεοφάνεια βόλος
(φωτό αρχείου)

Την εορτή των Θεοφανίων γιορτάζει η Εκκλησία αύριο Τετάρτη 6/1. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ο εορτασμός θα εξελιχθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σήμερα, παραμονή των Φώτων, στους ιερούς ναούς θα τελεστούν ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, από τις 5 έως τις 8.30 π.μ. Μετά ταύτα οι ιερείς θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων.
Στις 6 μ.μ. στο Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο πρωτ. Απόστολος Κόκορης, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου.
Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός των υδάτων και ο σεβ. Ποιμενάρχης θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.
Πανηγύρεις Τιμίου Προδρόμου: Μεθαύριο Πέμπτη 7/1, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, πανηγυρίζουν οι κάτωθι ιεροί ναοί:
Τιμίου Προδρόμου Αγιάς: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Τιμίου Προδρόμου Αγίας Τριάδος Άνω Γατζέας: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το