Τοπικά

Λάθος κυβικά νερού στις Αφέτες το 2019 – Θα διορθωθούν οι ενδείξεις των υδρομέτρων

Λανθασμένη καταγραφή στα καταναλωθέντα κυβικά νερού και στα δυο εξάμηνα του 2019 προέκυψε στη Δημοτική Ενότητα Αφετών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην τελευταία της συνεδρίαση έλαβε ομόφωνη απόφαση κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γραφείου Ύδρευσης του Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνει τροποποίηση – διόρθωση των ενδείξεων των υδρομέτρων στις οποίες παρατηρείται λανθασμένη καταγραφή, ώστε να ακολουθήσει η έκδοση των βεβαιωτικών καταλόγων ύδρευσης.
Σύμφωνα με την εισήγηση, οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής:
– Όταν η τελική ένδειξη είναι μικρότερη της αρχικής, η τιμή που θα εισάγεται ως τελική μέτρηση θα είναι η αρχική ένδειξη (μηδενική κατανάλωση νερού), μέχρι η πραγματική κατανάλωση να προσεγγίσει την τιμή των χρεωθέντων κυβικών. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η διπλή χρέωση καταναλωθέντων κυβικών νερού.
– Όταν το υδρόμετρο είναι χαλασμένο ή μπαζωμένο με χώματα με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει σωστή καταμέτρηση και η λήψη τελικής ένδειξης να είναι αδύνατη, η τιμή που θα εισάγεται ως τελική μέτρηση θα είναι τέτοια, ώστε τα κυβικά νερού που θα χρεώνονται στη συγκεκριμένη παροχή, σύμφωνα με το αρ. 16, παρ. 6 του Κανονισμού Ύδρευσης, να είναι ο μέσος όρος των καταναλώσεων νερού των προηγούμενων τριών ετών.

Καθαρισμός δεξαμενών στην Αργαλαστή
Στο μεταξύ, απόφαση για την παροχή της υπηρεσίας καθαρισμού μαστεύσεων και δεξαμενών υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Αργαλαστής υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Παρρησιάδης. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 3.744,80 ευρώ, με Φ.Π.Α., ενώ θα καλυφτεί από ιδίους πόρους. Ως χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών ορίζονται οι δυο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το