Τοπικά

ΛΑΣ Θεσσαλίας “Η Θεσσαλία παραμένει ανοχύρωτη από πλημμυρικά φαινόμενα”

Μιλώντας στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου Θεσσαλίας (28.1.22), ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές ανέφερε τα εξής:

Πριν λίγο το προεδρείο μας ανακοίνωσε την προσχώρηση του περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής της «Πράσινης Θεσσαλίας», Θανάση Ακρίβου, στην παράταξη της περιφερειακής αρχής του κ. Αγοραστού. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι άρχισαν οι «αρραβώνες και παντρειές» μπροστά στις επόμενες εκλογές, μεταξύ δυνάμεων που έχουν κοινή στρατηγική γραμμή την υπηρέτηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είτε με πράσινο προσωπείο, είτε με όποιο άλλο και δεν πρέπει να αφορούν ούτε το λαό της Θεσσαλίας.
Γιατί την ώρα που συμβαίνουν αυτές οι «μεταγραφές», προ λίγων ημερών, είχαμε απο τα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, αέρα, χιονόπτωση) ξανά πλημμυρισμένα χωριά, χωράφια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, θερμοκήπια, καταστροφές σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, υποδομές (ύδρευσης, άρδευσης), πολύωρες διακοπές ρεύματος, προβλήματα συγκοινωνίας, σε μια σειρά Δήμους (Φαρσάλων, Κιλελέρ, Τεμπών, Αγιάς, Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων, Ρήγα Φεραίου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου).
Αποδείχτηκαν περίτρανα για ακόμη μια φορά οι μεγάλες ελλείψεις στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και εκτέλεση σύγχρονων έργων θωράκισης γι’ αυτές τις περιοχές και για όλη τη Θεσσαλία, καταρρίπτοντας τις μεγαλοστομίες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, που αυτοπαινεύονται ότι τα κάνουν όλα καλά και γρήγορα, παραδίνοντας μάλιστα τεχνογνωσία και στο εξωτερικό!!!
Τα «μπαλώματα» που έγιναν μετά τον ΙΑΝΟ, αποδείχτηκαν πολύ λίγα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να θωρακίσουν την Θεσσαλία από νέα πλημμυρικά φαινόμενα που κάθε λίγο και λιγάκι απειλούν την περιοχή.
Η ετοιμότητα του κρατικού και τοπικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, για την οποία μας διαβεβαίωναν κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι, αποδείχτηκαν ακόμα μια φορά λόγια χωρίς αντίκρισμα.
Αυτές είναι οι αιτίες των προβλημάτων που ταλανίζουν το λαό και της Θεσσαλίας και όχι τα καιρικά φαινόμενα που βαφτίζονται μονίμως ως ακραία και πρωτόγνωρα για να κρύβονται οι ευθύνες των κυβερνήσεων, της περιφέρειας, των δήμων, των διαφόρων οργανισμών (ΓΟΕΒΕ, ΤΟΕΒ).
Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, επιμένει σταθερά, ότι πρέπει να μπουν σε απόλυτη προτεραιότητα:
Η άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου (επαρχιακού και αγροτικού), των γεφυρών, των υποδομών (ύδρευσης, άρδευσης, ηλεκτρισμού) σε όλε στις περιοχές της Θεσσαλίας, είτε αυτές αφορούν πρόσφατες καταστροφές από τον «ΔΙΟΜΗΔΗ» και την «ΕΛΠΙΔΑ», είτε από το «ΙΑΝΟ» και άλλες περιπτώσεις.
Η άμεση καταβολή έκτακτου βοηθήματος 1.000 ευρώ σε όσους υπέστησαν ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.
Η καταγραφή γρήγορα των ζημιών και η καταβολή αποζημιώσεων στο 100%, για σπίτια, καταστήματα, στους αγρότες που χτυπήθηκαν από πλημμύρα, ανέμους, κατολισθήσεις, χιονοπτώσεις, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μέρος των πληγέντων.
Ο άμεσος σχεδιασμός και υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της Θεσσαλίας, με ευθύνη του κράτους, της περιφέρειας, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες.
Η στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό (επιστημονικό και εργατοτεχνικό) πλήρους απασχόλησης και ο εξοπλισμός τους με τα αναγκαία τεχνικά μέσα για να μπορούν αυτές να υλοποιούν μια σειρά έργα με πολύ μικρότερο κόστος και άμεσα.

Share
Ετικέτες: ΛΑΣ

Πρόσφατα άρθρα

Κέλι Κλάρκσον: Δεν επιτρέπει στα παιδιά της να χρησιμοποιούν social media μέχρι να ενηλικιωθούν

H Κέλι Κλάρκσον απαγορεύει στα παιδιά της να χρησιμοποιήσουν τα social media, μέχρι να ενηλικιωθούν.…

7 Ιανουαρίου 2024

Σε επιφυλακή για το διπλό επιδημικό κύμα: Κορονοϊός και γρίπη «εκτοξεύουν» τις νοσηλείες – Ουρές στα φαρμακεία για self test

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές εν μέσω της αύξησης των νοσηλειών και…

7 Ιανουαρίου 2024

Τραγωδία στην Κυπαρισσία: Παρασύρθηκε από κύματα και πνίγηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της

Τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή (07/01) στην Κυπαρισσία όταν, άτυχη γυναίκα, παρασύρθηκε από τα κύματα στο…

7 Ιανουαρίου 2024

Δύο νεκροί από χιονοστιβάδα στις Άλπεις

Σωστικές ομάδες στην Ιταλία εντόπισαν σήμερα τις σορούς δύο πεζοπόρων χιονιού μετά την πτώση χιονοστιβάδας…

7 Ιανουαρίου 2024

Τα αποτελέσματα της Κυριακής στην Α’ ΕΠΣΘ

Σήμερα Κυριακή για τη 13η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΘ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Γ.Σ. Αλμυρού 2-5…

7 Ιανουαρίου 2024

Τι τρώει ο εκατομμυριούχος που θέλει να ζήσει για πάντα (vid)

Όταν πρόκειται για τη διατροφή, κάποιοι λένε ότι «είσαι αυτό που τρως». Τι τρώτε λοιπόν…

7 Ιανουαρίου 2024