Τοπικά

ΛΑΣ: Τα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου άνοιξαν με ελλείψεις σε καθαρίστριες και εκπαιδευτικούς

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου καταγγέλλει ότι για μια ακόμη φορά το πρώτο κουδούνι βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα απροετοίμαστη, με τραγικές ελλείψεις σε καθηγητές και εργαζόμενους στην καθαριότητα ενώ στα σχολικά συγκροτήματα είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές, είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ υποκριτικά μεταφέρει την ευθύνη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων καθώς οι εργαζόμενοι για την καθαριότητα όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά μειώθηκαν οι ώρες τους. Παράλληλα για μια ακόμη χρονιά, η πρώτη μέρα ξεκινά με ελλείψεις καθηγητών σε πολλές ειδικότητες, ενώ δε λείπουν σημαντικές επισκευές που απαιτούνται στα σχολικά συγκροτήματα για την εύρυθμη λειτουργία τους».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΛΑΣ:
Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας, υπάρχει μόνο μία συμβασιούχος τρίωρη καθαρίστρια, με μειωμένο κατά μια ώρα ωράριο σε σχέση με πέρσι. Αποδεικνύεται με τον τρόπο αυτό ότι δεν μπορούν να διατηρηθούν στοιχειωδώς συνθήκες που να διασφαλίζουν τα παιδιά, τους καθηγητές και γονείς από την πανδημία του κορονοϊού. Η Δημοτική αρχή αν και έκανε λόγο για συμπλήρωση των πάγιων αναγκών με την τοποθέτηση μιας ακόμη καθαρίστριας από τους εργαζομένους του Δήμου, δεν έκανε ακόμα τίποτε ώστε να διασφαλιστεί η καθαριότητα του συγκροτήματος.
Επιπλέον δεν έχουν καλυφθεί ακόμα ώρες διδασκαλίας που αφορούν τον κλάδο των θετικών επιστημών, Γαλλικής γλώσσας και πληροφορικής.
Επίσης τεχνικό έργο που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών από τις βροχοπτώσεις του 2018 στην είσοδο του συγκροτήματος και τον χώρο στάθμευσης, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Στο Γυμνάσιο Ζαγοράς υπάρχει η ίδια μοναδική καθαρίστρια που υπήρχε μέχρι και πέρσι, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις ελλείψεις στον τομέα της καθαριότητας.
Επιπλέον, υπάρχουν κενά που αφορούν στα μαθήματα της Αγγλικής Γλώσσας, της Γαλλικής γλώσσας, της Γερμανικής γλώσσας, της Φυσικής Αγωγής, της Τεχνολογίας και των καλλιτεχνικών.
Οι εργασίες επισκευής του κτιρίου ώστε να είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, με κυριότερη τη διαγράμμιση της εθνικής οδού Βόλου Ζαγοράς ακριβώς έξω από το σχολικό συγκρότημα.. Υπολείπονται επίσης η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών εντός του κτιρίου.

Στο Λύκειο Ζαγοράς η καθαριότητα του σχολείου πραγματοποιείται από μία καθαρίστρια που εργάζεται με τρίωρη σύμβαση, μια ώρα λιγότερη σε σχέση με πέρσι!!
Ελλείψεις υπάρχουν στο μάθημα της βιολογίας, της Φυσικής Αγωγής, της Πληροφορικής, της Αγγλικής γλώσσας, της γαλλικής γλώσσας και της γερμανικής γλώσσας.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, “όλες οι παραπάνω ελλείψεις φανερώνουν ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρνει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μέχρι χθες έκανε πλάτες στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του τουρισμού, ενώ σήμερα επαφίεται στην «ατομική ευθύνη» των μαθητών και καθηγητών, καθυστερώντας να λάβει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τον καλύτερο καθαρισμό των σχολείων. Οι «εκπτώσεις» στα μέτρα προστασίας φανερώνουν την πλήρη αδιαφορία για την υγεία του λαού. Οι ελλείψεις για μια ακόμη χρονιά σε δασκάλους και καθηγητές, υποβαθμίζουν την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και το ρόλο του, δίνουν ώθηση στις λογικές της υποκουλτούρας και του big brother”.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, ευθύνη για την κατάσταση έχει και η Δημοτική Αρχή, η οποία για μια ακόμη χρονιά μένει άπραγη απέναντι στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στηρίζοντας επί της ουσίας τις κυβερνητικές επιλογές.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου καλεί τους μαθητές και τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να παλέψουν για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την άμεση στελέχωση των σχολείων μας με το απαραίτητο προσωπικό. Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων και η έναρξη των μαθημάτων με πλήρες ωράριο και χωρίς κενά δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με λογική κόστους αλλά να θεωρείται ως προτεραιότητα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το