Τοπικά

ΛΑΣ Σκιάθου: Η δημοτική αρχή αρνείται την έκδοση ψηφίσματος για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου διαμαρτύρεται για την άρνηση της δημοτικής αρχής να αποδεχθεί την πρόταση ψηφίσματος σχετικά με τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, όπως και τις προτάσεις της για την ανακούφιση των επαγγελματιών του νησιού από τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έφερε προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και συνολικά σε όλο το λαό. Τις προτάσεις αυτές καταθέσαμε στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με ερωτήματα αλλά και ψηφίσματα, από τα οποία μετά από μεγάλη επιμονή του εκπροσώπου μας αναγνώστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το ένα, μετά από τροποποίηση την οποία αποδεχτήκαμε.

Η σημερινή “εκ περιφοράς” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς τα θέματα και τις προτάσεις που έχουμε βάλει ως ψήφιση επιβεβαιώνουν την πλήρη ταύτιση της Δημοτικής Αρχής με τη γενική πολιτική που ακολουθείται σε όλα τα επίπεδα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, απουσίαζε το ψήφισμά μας για την Υγεία που διεκδικεί άμεσα μέτρα στήριξης του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και ζητά την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.

Προτάσεις ουσιαστικές, για ελάφρυνση των Σκιαθιτών δεν τέθηκαν ούτε τώρα, ούτε την προηγούμενη φορά προς ψήφιση.
Ζητάμε εκ νέου ενημέρωση για τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα των Κουκουναριών.

Όσον αφορά την αναφορά που έγινε από την παράταξη του κ. Πλωμαρίτη για αναπάντητα ερωτήματα από το Δήμαρχο προς την παράταξή μας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι για το ζήτημα των Κουκουναριών δεν ασχολούμαστε τις τελευταίες 10 μέρες αλλά από την εποχή που βγήκε το ακίνητο για πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ, συνεπώς να μην κάνουν “κηδεία με ξένα κόλλυβα”. Άλλωστε τις προθέσεις της Αντιπολίτευσης για το ζήτημα τις αντιλήφθηκε όποιος παρακολουθούσε τη συζήτηση καθώς έδωσαν μάχη να μην μπει καν σε ψηφοφορία το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα δάση και τις ακτές κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και να αναιρεθεί μετά τη δημοσίευσή του.

Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν επίσης για τα τεστ για τον Κορονοϊό, που δόθηκαν περίπου 5.000€ με απευθείας ανάθεση, ενώ η πληροφόρηση που υπάρχει από το Κέντρο Υγείας είναι ότι δεν χρησιμεύουν μιας και τα αποτελέσματα κάνουν 4 μέρες να βγουν, δηλαδή πολύ περισσότερο από μία διακομιδή στο Βόλο. Ζητήσαμε πληροφορίες αν πρόκειται για τεστ εγκεκριμένα από τον ΕΟΔΥ. Απαντήσεις δεν πήραμε.

Φέραμε για συζήτηση αίτημα πολιτών της Αμμουδιάς με υπογραφές για να επαναφερθούν οι κάδοι που έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, με τη Δημοτική Αρχή να εμμένει στην στάση της που έχει φέρει μεγάλες δυσκολίες στους κατοίκους.

Δίνουμε ξανά στη δημοσιότητα τις προτάσεις μας και καλούμε όλο το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του για την αποφυγή της συζήτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο από Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το