Τοπικά

ΛΑΣ Σκιάθου: Διαδικασίες fast track και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν νομιμοποιούμε

Την αντίθεσή του στην απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου τονίζοντας ότι δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες fast track. Με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «στρουθοκαμηλισμό».
Όπως αναφέρει η ΛΑΣ στην ανακοίνωσή της:

«Συνεχίζοντας στην πεπατημένη των προηγούμενων ημερών, σήμερα το απόγευμα λάβαμε e-mail για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για αύριο 9 το πρωί χωρίς να υπάρχει διευκρίνηση αν θα είναι δια περιφοράς, με τηλεδιάσκεψη αν και φαίνεται ότι δεν έχει και πολύ σημασία πλέον.

Χτες το απόγευμα διά στόματος δημάρχου μάθαμε ότι οι εισηγήσεις και λεπτομέρειες επί των ψηφοφοριών δεν μοιράζονται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί είναι προσωπικά δεδομένα αλλά είναι στη διάθεση των μελών, γιατί μάλλον τότε παύουν να είναι προσωπικά δεδομένα. Ασχολίαστο.
Αλήθεια η δημοτική αρχή, που καμαρώνει για τη συνεργασία της με την κυβέρνηση της ΝΔ, τι θέση έχει για την ΚΥΑ που παραχωρεί λίμνες, ακτές , δάση στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα; Φαίνεται ότι η “υπεράσπιση¨ του περιβάλλοντος με σημαίες των ΜΚΟ και η “νομιμότητα” που επικαλείται η δημοτική αρχή συμβαδίζουν όταν πρόκειται για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Τι θέση έχει η δημοτική αρχή για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας, που τώρα τελευταία δηλώνει και πρόθυμη να υποκαταστήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της Υγείας; Γιατί δεν καλεί τώρα, άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το πως θα στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας, όχι μόνο για την τουριστική σεζόν αλλά για όλο το χρόνο;
Το ποιος στρουθοκαμηλίζει πλέον φαίνεται ξεκάθαρα. Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες από “κύκλους” ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει δια περιφοράς.
Διαδικασίες fast track και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν νομιμοποιούμε»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το