Τοπικά

ΛΑΣ: Ο Δήμος Βόλου θέλει να μετακυλήσει στις πλάτες των Βολιωτών μέρος του κόστους λειτουργίας του Πανθεσσαλικού

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Βόλου ότι «πασχίζει» να ικανοποιήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, λαμβάνοντας αποφάσεις παραχώρησης υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες. Αυτό απέδειξε και με τη στάση της στο θέμα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, διεκδικώντας να αναλάβει τη διαχείρισή του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Έτσι, σύμφωνα με τη ΛΑΣ, η δημοτική αρχή Βόλου σκοπεύει να μετακυλήσει μέρος του κόστους λειτουργίας του Πανθεσσαλικού στις πλάτες των Βολιωτών.
Επίσης, τα μέλη της παράταξης κατηγορούν τον Αχ. Μπέο για αντικομουνιστικό, υβριστικό και χυδαίο μένος, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε σε βάρος του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κ. Πελετίδη, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΛΑΣ:
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ θα συνεχίσει με συνέπεια να αποκαλύπτει τις συνέπειες της πολιτικής της δημοτικής αρχής εις βάρος των λαϊκών οικογενειών, οι οποίες από τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών και την προώθηση των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του δήμου τα λαϊκά στρώματα της πόλης δεν έχουν να ωφεληθούν σε τίποτα! Θα συνεχίσουν να ακριβοπληρώνουν και να διπλοπληρώνουν τα έργα και τις υπηρεσίες του δήμου στους εργολάβους – ιδιώτες, που, εκμεταλλευόμενοι και τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις, είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τις επενδύσεις και τα έργα που προωθούνται.
Αυτό είναι που προκαλεί το αντικομουνιστικό, υβριστικό και χυδαίο μένος της δημοτικής αρχής Βόλου, που «πασχίζει» να ικανοποιήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό αποδείχτηκε και από την τοποθέτηση της δημοτικής αρχής και για το Πανθεσσαλικό Στάδιο, που ζητά την παραχώρηση στο Δήμο Βόλου, αναλαμβάνοντας τη διαχείρισή του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, παραχωρώντας σε αθλητικούς συλλόγους με το σχετικό αντίτιμο. Έτσι η δημοτική αρχή Βόλου σκοπεύει να μετακυλήσει μέρος του κόστους λειτουργίας του στις πλάτες των οικογενειών, που συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους, πληρώνοντας κάθε μήνα για το δικαίωμα των παιδιών τους στον αθλητισμό, που θα έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν.
Η πρωτάκουστη υβριστική συμπεριφορά του δημάρχου εναντίον του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας Κ. Πελετίδη οφείλεται στο γεγονός, ότι η δημοτική αρχή Πάτρας, με σύνθημα: “Ο Αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα είναι ανάγκη και δικαίωμα”, ακολουθώντας φιλολαϊκή πολιτική, παραχωρεί το αντίστοιχο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και σε πολιτιστικούς συλλόγους, με τον όρο για τη ΔΩΡΕΑΝ χρήση των εγκαταστάσεων την υποχρέωση ανώτερου μηνιαίου διδάκτρου των 10€.
Η δημοτική αρχή Βόλου και ο κ. Μπέος, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική των κομμάτων που τον στήριξαν για να εκλεγεί δήμαρχος και κυρίως της ΝΔ, με την αποδοχή της παραχώρησης του Πανθεσσαλικού, χωρίς την πλήρη κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης από το κράτος, απαλλάσσει την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ από ένα «βαρίδι», και ιδιωτικοποιεί τις εγκαταστάσεις θέλοντας να επιβάλλει την πλήρη ανταποδοτικότητα στη χρήση του σταδίου. Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες που μοχθούν να τα βγάλουν πέρα καθημερινά να καταδικάσουν την πολιτική της δημοτικής αρχής και την άθλια συμπεριφορά της, και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δωρεάν μαζική άθληση όλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το