Τοπικά

ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου: Θα απέχουμε από το δημοτικό συμβούλιο που γίνεται με μεθόδευση δια περιφοράς

H Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Πηλίου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι αγνοεί για άλλη μία φορά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και προχωρεί με μεθόδευση σε δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς, ενώ έχει αποφασιστεί ότι θα διεξαγόταν με τηλεδιάσκεψη και περιφορά μόνο σε έκτακτη ανάγκη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφάσισαν να απέχουν από τη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τη ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου, στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο που συγκαλείται στις 19/1/2021 (δια περιφοράς) ο Δήμος δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης εργασιών(σε 23 αρμοδιότητες),ζητά τη σύμβαση με εργολάβους για να προβεί σε εργασίες (καταργώντας ουσιαστικά τη Τεχνική Υπηρεσία και την υπηρεσία καθαριότητος).
Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου σημειώνει:

«Με τη νέα χρονιά ο Δήμος συνεχίζει την υλοποίηση των σχεδίων της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ. Γίνεται ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο για ποιον δουλεύει το σύστημα και ποιον αφορά η ανάπτυξη.
Αυτοί όλοι που είναι υπεύθυνοι για την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, που κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες ανθρώπους μέσα από τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (κοινωφελή, ΕΣΠΑ, δίμηνα, οκτάμηνα κλπ.). Αυτοί που απαξιώνουν συστηματικά υποδομές και εξοπλισμό για την εκτέλεση των εργασιών που έχει ανάγκη ο δημότης, ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια. Αυτοί όλοι έχουν ονοματεπώνυμο: είναι οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνειδητά και με ευλάβεια, υλοποίησαν την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου και έφεραν αυτή την εκρηκτική κατάσταση στις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών, με την εντατικοποίηση της
δουλειάς, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας , τις απειλές ή την εξαγορά συνειδήσεων, τις μειώσεις στους μισθούς, την ανταποδοτικότητα, όπου πληρώνουμε 2 και 3 φορές για τα αυτανόητα (σκουπίδια, νερό, παιδικούς σταθμούς, δραστηριότητες παιδιών κλπ.). Και τώρα, πατάνε πάνω στις ελλείψεις και τα προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν και φέρνουν ως λύση τους εργολάβους!

Τώρα λοιπόν πρέπει να ακουστεί καθαρά και ξάστερα: λύση στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το λαό της περιοχής είναι μόνο οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, η προμήθεια των αναγκαίων υλικών και η βελτίωση των υποδομών, δηλ. η λειτουργία των δήμων υπέρ του λαού και όχι του κεφαλαίου. Και με τη στάση που παίρνει ο καθένας απέναντι σε αυτή τη λύση, τη μόνη πραγματικά υπέρ των εργαζομένων και των δημοτών, δηλώνει και με ποιον είναι: με τους εργαζόμενους και το λαό ή με τους εργολάβους;
Χωρίς να ξέρουμε πως θα τοποθετηθεί και τι θα ψηφίσει ο κάθε σύμβουλος (λόγω περιφοράς).
Χωρίς να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση στο συμβούλιο (λόγω περιφοράς) για τόσο σημαντικά θέματα όπως η μετάβαση αρμοδιοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες.
Γι΄ αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ Ν.Πηλίου θα απέχουμε από την συνεδρίαση στις 19/1/2021».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το