Τοπικά

ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου: Πλήγμα για τους εμποροϋπάλληλους το άνοιγμα των καταστημάτων τρεις επιπλέον Κυριακές

Eνάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τρεις επιπλέον Κυριακές στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, τάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση. Η ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου καταγγέλλει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές αλλά και τη λειτουργία πέραν του ωραρίου και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Πηλίου καταγγέλλει την προσπάθεια να δοθεί ένα ακόμα πλήγμα στους εμποροϋπάλληλους και τους μικρούς ΕΒΕ της περιοχής προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων εμπορικών πολυκαταστημάτων. Η πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, να διαμορφώσει συμμάχους για την παραπέρα κατάργηση της Κυριακής αργίας, με τρεις επιπλέον Κυριακές από τον ήδη κατάπτυστο ψηφισμένο νόμο, βρήκε πρόθυμους υποστηρικτές τη Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου καθώς και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. Από κοινού, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Περιφέρεια(ΝΔ) και οι παρατάξεις τους μαζί με την παράταξη του ΚΙΝΑΛ, προωθούν και υλοποιούν κατά γράμμα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε και καταψήφισε την εν λόγω πρόταση, κάτι που δεν αναφέρθηκε στα τοπικά ΜΜΕ. Μάλιστα εντελώς αποπροσανατολιστικά και προβοκατόρικα στα ρεπορτάζ γράφεται ότι η απόφαση ήταν δήθεν ομόφωνη. Ομόφωνη είναι η στάση των παρατάξεων που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι έχει να κάνει με την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων σε βάρος των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, είναι μια γροθιά όταν πρόκειται για αντιλαϊκά μέτρα και ρυθμίσεις.
Δηλώνουμε τη ριζική αντίθεσή μας στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και τη λειτουργία πέραν του ωραρίου, με οποιοδήποτε πρόσχημα και επιχείρημα. Καλούμε τους μικρούς ΕΒΕ της περιοχής μας, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους εμποροϋπάλληλους όλου του Νομού να υψώσουν τείχος στη νέα επίθεση κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικών παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τις επερχόμενες εκλογές. Να τους τιμωρήσουν και να ενισχύσουν τη δική τους φωνή, με ισχυρό το ΚΚΕ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το