Τοπικά

ΛΑΣ Νοτίου Πηλίου: Έγκλημα των κυβερνήσεων που αφήνουν απροστάτευτα τα δάση χωρίς πυροπροστασία

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου η Λαϊκή Συσπείρωση για τα μέτρα πυροπροστασίας. Ζητεί έτσι την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Στην πρόταση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

«Παρακολουθώντας με οργή και αγανάκτηση το διαχρονικό και διαρκές έγκλημα όλων αυτών των κυβερνήσεων, που αφήνουν απροστάτευτα τα δάση χωρίς πρόληψη και επαρκή μέτρα πυροπροστασίας, απευθύνουμε έκκληση σε όλο το λαό της περιοχής μας για επιφυλακή, επαγρύπνηση και επιτήρηση αυτές τις δραματικές ώρες.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους όλων των περιοχών που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και έχουμε βιώσει πολλές φορές
την αγωνία και τον πόνο τους. Όλοι μας από τον τόπο μας, με την οργάνωση, τη διεκδίκηση και τους αγώνες μας που πρέπει να συντονιστούν πανελλαδικά, μπορούμε να συμβάλλουμε για να παρθούν μέτρα αποκατάστασης, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες και να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, να προστατευθούν όλες οι καμένες εκτάσεις από τον αποχαρακτηρισμό τους και την εκμετάλλευσή τους από τα κοράκια της «πράσινης» και κάθε είδους κερδοσκοπίας . Επίσης μπορούμε να πρωτοστατήσουμε για την αντιπυρική προστασία και πρόληψη που είναι οι μεγάλες απούσες της πολιτικής και για την ενίσχυση
σε μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Πηλίου απευθύνεται στη δημοτική αρχή και ζητά την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου,για να συζητήσουμε τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για το υπόλοιπο καλοκαίρι. Με τη συμμετοχή των τοπικών συμβουλίων καταθέτοντας αντιπυρικό σχέδιο και προστασίας πολιτών για κάθε τοπική κοινότητα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το