Τοπικά

ΛΑΣ: Να επισκευαστεί άμεσα το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς και να διασφαλιστεί η δωρεάν χρήση του 

Τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαγοράς – Μουρεσίου καταγγέλλουν ότι, ούτε μήνας δεν πέρασε από τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς και τμήμα της περιμετρικής στέγης κατέρρευσε από τα χιόνια της περασμένης εβδομάδας. Οι τεχνικές αστοχίες, όπως υποστηρίζουν, αποτελούν τρανή απόδειξη της επιλογής κατασκευής των δημόσιων υποδομών μέσω ΣΔΙΤ, υποδομές που πραγματοποιούνται με βασικό μοχλό το κέρδος και όχι τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες.
Το έργο της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου, διεκδικούσε ο λαός και η νεολαία της περιοχής του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, για περισσότερα από 30 χρόνια, ήδη από τη δεκαετία του 1980. Τελικά κάτω από μεγάλες πιέσεις εκδόθηκε το 2010 η οικοδομική άδεια σύμφωνα με πρότυπα σχέδια της ΓΓΑ για γυμναστήριο τύπου Τ11β, ενώ η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε το 2017 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη σύμβαση να ανέρχεται στις 937 χιλιάδες ευρώ και κατόπιν αναθεωρήσεων στο 1,3εκ ευρώ περίπου. Το έργο, που βάση της σύμβασης έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2019, ολοκληρώθηκε τελικά πριν λίγους μήνες και παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2021.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι “το έργο της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς, του μοναδικού κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο, δεν είναι χάρισμα κανενός προς τους αθλητές, τα σωματεία και τη νεολαία της περιοχής, αλλά υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΓΓΑ, που έπρεπε να το χρηματοδοτήσει, να το κατασκευάσει σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και να το συντηρήσει, δίχως να επιβαρύνει για όλα αυτά και για την χρήση τους, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τις οικογένειες των αθλητών, αλλά να τα διαθέτει δωρεάν με προγραμματισμό, ευρύτερα στη νεολαία και στο λαό.

Για το λόγο αυτό η παράταξη κατέθεσε εγκαίρως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του γυμναστηρίου θέτοντας ως βασικούς άξονες :
• Την υποστήριξη και προαγωγή του ομαδικού – λαϊκού αθλητισμού όλων των ηλικιών,
• Την υποστήριξη και ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού όλων των βαθμίδων,
• Την υποστήριξη του σωματειακού αθλητισμού,
• Την υποστήριξη και διοργάνωση αθλητικών, ψυχαγωγικών, επιστημονικών, συνεδριακών εκδηλώσεων
ενώ επίσης υποστηρίξε τη δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων σε σχολεία, ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους, μη κερδοσκοπικούς φορείς έως και φυσικά πρόσωπα. Τοποθετήθηκε με αυτό τον τρόπο ενάντια σε λογικές της «βιωσιμότητας» και της εκτέλεσης «business plan», την προσπάθεια σύνδεσης των αθλητικών υποδομών με την ανάπτυξη «τουριστικού αθλητισμού», λογική που κινήθηκαν οι υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί, όπως αναφέρουν τα μέλη της ΛΑΣ, “πιστεύουμε ότι πρώτα και κύρια η νεολαία της περιοχή μας πρέπει να αξιοποιήσει τις αθλητικές δομές”.

Επίσης τονίζουν ότι, πέρα από το γεγονός ότι εγείρονται πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις ζημιές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, με την κατασκευή των απαραίτητων εργασιών και στα υπόλοιπα τμήματα της στέγης.
Όπως επίσης υποχρέωσή της είναι η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού χωρίς καμιά επιβάρυνση των αθλητικών σωματείων και των αθλούμενων καθώς και η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων με κρατική επιχορήγηση ώστε να σταματήσει η πληρωμή των αθλούμενων στους συλλόγους.
“Όλα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσουν και διεκδικήσεις τόσο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, των αθλητών, αλλά και των αγροτικών, λαϊκών οργανώσεων, της νεολαίας και του λαού της περιοχής”, καταλήγει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το