Τοπικά

ΛΑΣ: Να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος για τη μονάδα SRF στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Να αναβληθεί το θέμα της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων, που έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος, Β. Ντακούμης και Θ. Τσαλούχας, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο η συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος να γίνει εν μέσω πανδημίας και «κλεισμένων των θυρών», χωρίς να μπορούν να εκφράσουν γνώμη οι μαζικοί φορείς και τα σωματεία εργαζομένων της πόλης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 11/5/2020 και ώρα 18:00, στο θέμα 7, πρόκειται να συζητηθεί η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για την ΜΠΕ της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΔΕΑ).
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ και το ΚΚΕ έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει την κατηγορηματική αντίθεση, τόσο για την καρκινογόνα καύση των σκουπιδιών, όσο και για την παραγωγή του «εναλλακτικού» καυσίμου SRF, ενώνοντας τη φωνή μας με τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που με μεγαλειώδη συλλαλητήρια έχουν διατρανώσει την άρνησή τους να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί και της σημερινής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό.
Επειδή θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού αφορά την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της πόλης και γενικότερα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας, θεωρούμε απαράδεκτο η συζήτηση να γίνει εν μέσω πανδημίας και «κλεισμένων των θυρών», χωρίς να μπορούν να εκφράσουν γνώμη οι μαζικοί φορείς και τα σωματεία εργαζομένων της πόλης.
Σας καλούμε να αναβάλετε τη συζήτηση του θέματος και προτείνουμε να οριστεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για να συζητηθεί διεξοδικά το παραπάνω θέμα, σε μεγαλύτερο χώρο, που θα επιλεχθεί, προκειμένου να συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων της πόλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το