Τοπικά

ΛΑΣ: Έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο η εκπρόσωπος της καταδικασμένης Χρυσής Αυγής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας καλεί το περιφερειακό συμβούλιο να αποκλείσει από τις συνεδριάσεις του την σύμβουλο της Χρυσής Αυγής Μ. Μπίλη, η οποία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ανήρτησε προκλητικά στην οθόνη της τηλεδιάσκεψης, την φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη διαμαρτυρόμενη για την φυλάκισή του. Μετά και από αυτό το περιστατικό, τα μέλη της ΛΑΣ ζητούν από το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας να πάρει σαφή πολιτική απόφαση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της παράταξης:
Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας της 29.10.2020, η Λαική Συσπείρωση είχε καταθέσει ψήφισμα καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και πρόταση λήψης απόφασης για αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, της συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής» που στηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή.

Η άρνηση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου (Ν.Δ, ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ), να υιοθετήσουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και η συνέχιση της πρόσκλησης στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, της συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής» που στηρίχθηκε από την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, την αποθράσυνε περισσότερο.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (12/11/2020), ανήρτησε προκλητικά στην οθόνη της τηλεδιάσκεψης, την φωτογραφία του καταδικασμένου και φυλακισμένου για συμμετοχή και διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αρχιΝΑΖΙ Ηλία Κασιδιάρη, διαμαρτυρόμενη για την φυλάκισή του, αρνούμενη να την κατεβάσει.

Κάτω από την αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλων περιφερειακών συμβούλων, που απαίτησαν να κατέβει η συγκεκριμένη φωτογραφία και να αποβληθεί από την συνεδρίαση η εκπρόσωπος των Ναζί, ο πρόεδρος του Π.Σ διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση και τελικά την απέβαλε από την συνεδρίαση.

Αυτή η προκλητική στάση στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, της συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής», αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες των παρατάξεων της Ν.Δ και του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Θεσσαλίας, για την άρνηση τους να υιοθετήσουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χ.Α και αποκλεισμό της συμβούλου της από τις συνεδριάσεις του Π.Σ.

Η Λαική Συσπείρωση καλεί το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, να πάρει σαφή πολιτική απόφαση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, να αποκλείσει από τις συνεδριάσεις του την σύμβουλο Μ. Μπίλη, που εκλέχτηκε με την υποστήριξη της και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να νομοθετήσει για την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους καταδικασμένους και την αποπομπή από τα αιρετά όργανα όσων εκλέχθηκαν με την στήριξή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το