Τοπικά

ΛΑΣ: Επικίνδυνες οι κυκλοφοριακές συνθήκες στον δρόμο Βόλου – Διμηνίου

Επερώτηση σχετικά με την ασφάλεια της επαρχιακής οδού Βόλου-Παληουρίου, κατέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές και Απόστολος Νάνος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή Βόλου δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον και σε νέα απάντηση της προς τους συμβούλους της ΛΑΣ, αναφέρει ότι ο δρόμος Βόλου – Παληουρίου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Βόλου, αλλά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ολόκληρη η επερώτηση:

Δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Διμηνίου και της ευρύτερης περιοχής για τις επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες που υπάρχουν στην Επαρχιακή Οδό Βόλου – Παληουρίου (Διμηνίου) που συνδέει την τοπική κοινότητα Διμηνίου με τον Βόλο.
Κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού, υπάρχει άναρχη οικιστική ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια, έχουν αναπτύξει οικονομική δραστηριότητα αρκετές επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό και με τη λειτουργία της λαχαναγοράς στην περιοχή, υπάρχει αυξημένη κίνηση μεγάλων οχημάτων, δημιουργώντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και μεγάλους κινδύνους για τους πεζούς, ιδιαίτερα για τους μαθητές που μετακινούνται προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής. Κατά μήκος της οδού λειτουργούν το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Διμηνίου, το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, καθώς επίσης και τα Νηπιαγωγεία της τοπικής κοινότητας.

Στην οδό Βόλου – Παληουρίου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και υποδομές ασφαλούς διέλευσης πεζών, δεν υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι εισόδου – εξόδου των μεγάλων οχημάτων μπροστά σε πολλές επιχειρήσεις που «εφάπτονται» με την οδό, δεν έχουν προβλεφθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αντίστοιχα οδικά έργα για την προσέγγιση των μεγάλων οχημάτων στη λαχαναγορά από την οδό Αθηνών, μέτρο που βοηθούσε στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην συγκεκριμένη οδό.

Σε ερώτηση που έκανε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Βόλου το 2016, η δημοτική αρχή είχε απαντήσει ότι, εκτός από την ανάγκη απαραίτητης σήμανσης, στα άκρα της επαρχιακής οδού υπάρχουν πλακοσκεπείς αγωγοί αποχέτευσης, ότι χρειάζεται να κατασκευαστούν και αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων και ότι για την κατασκευή πεζοδρομίων εκτός του πλάτους του υπάρχοντος οδοστρώματος, θα απαιτηθεί απαλλοτρίωση εδαφικών λωρίδων εκατέρωθεν της επαρχιακής οδού, της οποίας η διαχείριση ανήκει στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πριν λίγες ημέρες η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, επανάφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Εκτός από το γεγονός, όπως αποδείχτηκε, ότι η δημοτική αρχή Βόλου δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον, σε νέα σχετική απάντηση της, αναφέρει ότι ο δρόμος Βόλου – Παληουρίου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Βόλου, αλλά της Περιφέρειας Θεσσαλίας σύμφωνα με το ΦΕΚ Β/2154/6-11-2007 του Γ.Γ Περιφέρειας Θεσσαλίας και την 1η τροποποίηση με αρ. 2924/48489/20-7-2009.

Κατόπιν αυτού, ζητάμε από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να μας ενημερώσει για το τι θα κάνει ώστε να γίνουν οι μελέτες και τα απαιτούμενα έργα για την κατασκευή των υποδομών, καθώς επίσης και τα έργα για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών (διαπλατύνσεις, πεζοδρόμια, προστατευτικές μπάρες, σχεδιασμός για τους χώρους εισόδου μεγάλων οχημάτων στις επιχειρήσεις, ολοκλήρωση των οδικών έργων στην οδό παραπλέυρως του ρέματος Καλιακούδα, κ.ά.);

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το