Τοπικά

Λαρισαία άφησε 20.000 ευρώ κάτω από κάδο απορριμμάτων για να σώσει την κόρη της

Μια 72χρονη Λαρισαία αποτέλεσε το τελευταίο θύμα των απατεώνων, καθώς έδωσε 20.000 ευρώ σε υποτιθ­μενη αστυνομικό προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της, η οποία, δή­θεν προκάλεσε «θανατηφόρο δυστύ­χημα» όπου «έχασε τη ζωή του ένα παιδί».

Ένα ακόμη θύμα της πασίγνωστης απάτης – μάστιγας σε βάρος ηλικιωμένων, με τα υποτιθέμενα τροχαία δυστυχή­ματα αλλά παρά την εκστρατεία ενη­μέρωσής, παρά το γεγονός ότι συλληφθείς για θανατηφόρο δυστύχημα δεν είναι δυνατό να αφεθεί ελεύθερος… χρηματίζοντας αστυνομικούς και εισαγγελείς δυστυχώς ηλικιωμένοι άνθρω­ποι πέφτουν θύματα απατεώνων.

Απατεώνες οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί αφού για να γίνουν πιστευτοί σια υποψήφια θύματα, τους σοκάρουν καθώς τηλεφωνούν τα ξημερώματα και προκαλώντας σύγχυση επιτυγχάνουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την απόσπαση χρημάτων.

Έτσι συνέβη προχθές και με την 72χρονη Λαρισαία η οποία -σύμφωνα με πληροφορία της «ΕτΔ»- στις 2 τα ξημερώματα, τοποθέτησε 20.000 ευρώ σε μια σακούλα και καθ’ υπόδειξη των δραστών κάτω από τον κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι της. Η απάτη αποκαλύφθηκε την επόμενη ημέρα, αφού το παιδί της 72χρονης δεν είχε προκαλέσει κανένα ατύχημα αλλά ήταν ήδη αργά καθώς οι απατεώνες είχαν τσεπώσει τις 20.000 ευρώ.

Οι απατεώνες έχουν αποθρασυνθεί και για τον πρόσθετο λόγο ότι, παρά τις εκατοντάδες πλέον απάτες στη χώρα μας, μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανείς από τους εγκεφάλους της συμμορίας, παρά μόνο οι λεγόμενοι «εισπράκτορες», οι οποίοι στη συντριπτι­κή τους πλειοψηφία είναι υπήκοοι Βουλγαρίας. Οι οποίοι προσλαμβάνον­ται από τους εγκεφάλου για την περίπτωση εκείνη που «στραβώσει» η δου­λειά, να πέσουν εκείνοι στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.. «Εισπράκτορες» που προσλαμ­βάνονται μέσω αγγελιών και ταξι­δεύουν σε διάφορες πόλεις της χώρας, υποτίθεται για να εισπράξουν οφειλόμενα προς την εταιρεία που τους προσέλαβε, αν και… τίθεται ένα εύλογο ερώτημα για τις εμπορικές συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε πάρκα και πλατείες, περασμένα μεσάνυχτα.

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΜΕ»

Στην προχθεσινή περίπτωση της 72χρονης Λαρισαίας, η μεθοδολογία ήταν πανομοιότυπη με τις  άλλες απάτες. Λί­γο πριν τις  2 τα ξημερώματα, γυναίκα που προσποιήθηκε την αστυνομικό τη­λεφώνησε στο σπίτι της 72χρονης Λαρισαίας ανακοινώνοντάς της τα δυσά­ρεστα. Ότι δηλαδή η κόρη της προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα παιδί και οι γονείς του που «βρίσκονται αυτή την ώρα εδώ στο Αστυνομικό Τμήμα», είναι… εξαγριωμένοι και «θέλουν εκδίκηση» για τον «χαμό» τους παιδιού τους.

Συνεργός της υποτιθέμενης αστυνομι­κού παριστάνει το παιδί της 72χρονης που παρεμβαίνει στο τηλέφωνο και… απεγνωσμένα εκλιπαρεί για βοήθεια, φωνάζοντας «μάνα σώσε με».

Η υποτιθέμενη αστυνομικός όταν διαπιστώνει πως το θύμα της δεν έχει αντιληφθεί την απάτη προχωρά στην επό­μενη φάση, κάνοντας την απίστευτη πρόταση, να «λαδώσει» αστυνομικούς και εισαγγελείς έτσι ώστε το παιδί του θύματος να μην… υποστεί τις συνέπειες του νόμου και να αφεθεί ελεύθερο. Προτείνει επίσης για να… μην γίνει «σούσουρο» στο αστυνομικό τμήμα όπου υποτίθεται βρίσκονται οι εξαγριωμένοι γονείς τους θύματος η υπο­τιθέμενη αστυνομία να στείλει κάποι­ον δικός της στο σπίτι του θύματος, να παραλάβει τα χρήματα.

Η δράστιδα στην περίπτωση της 72χρονης, αρχικά ζήτησε 40.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερη η κόρη της αλλά μετά από διαπραγματεύσεις πείσθηκε να λά­βει 20.000 ευρώ. Όταν η υποτιθέμενη αστυνομία θα λάμβανε τα χρήματα, τότε η κόρη του θύματος θα αφηνόταν ελεύθερη από την ΕΛ.ΑΣ. όπου «κρα­τούνταν».

Έτσι η δράστιδα, τηλεφωνικά καθοδήγησε τη συνταξιούχο, η οποία κατέβηκε από το διαμέρισμά της, στο κέντρο της Λάρισας και κάτω από τον κάδο απορ­ριμμάτων άφησε το μεγάλο χρηματικό ποσό. Αναμένοντας -μάταια- να επι­στρέψει σπίτι η κόρη της…

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το