Τοπικά

Λάρισα: Στο έλεος νεαρών Ρομά αγροκτήματα στην Αγία Μαρίνα – Έκλεψαν μέχρι… κουνέλια!

Πέντε αγροκτήματα Λαρισαίων, κλέβοντας από κουνέλια μέχρι εργαλεία και μεταλλικά καρότσια μεταφοράς υλικών, ρήμαξαν τρεις Ρομά, δύο εκ των οποίων ανήλικοι.

Οι κλοπές, σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που εξίχνιασε την υπόθεση, σημειώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο και έπειτα από καταγγελία Λαρισαίου ότι άγνωστοι δράστες, το βράδυ της 22ας Μαρτίου, αρχικά παραβίασαν την περίφραξη του οικοπέδου του και στη συνέχεια την ξύλινη πόρτα της αποθήκης στο αγρόκτημά του. Για να κλέψουν έτσι διάφορα εργαλεία, μεταξύ των οποίων ένα αλυσοπρίονο, έναν τροχό, ένα δράπανο, μία γεννήτρια, κι ένα τσεκούρι.

Στο πλαίσιο έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στα σπίτια των τριών Ρομά, ηλικίας 16, 16 και 21 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα χορτοκοπτικό, δύο μεταλλικά καρότσια μεταφοράς υλικών, μία συλλογή εργαλείων, μία γεννήτρια, ένα αλυσοπρίονο κ.ά. Κάποια από τα κλοπιμαία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δράστες τα είχαν κρυμμένα σε αγροτικό δρόμο δίπλα στα σπίτια τους.

Εργαλεία που είχαν κλέψει από οικόπεδα – αγροκτήματα πέντε Λαρισαίων στην Αγία Μαρίνα, στο διάστημα από τΐ5 18 έως και τις 25 Μαρτίου. Μάλιστα, από την πρώτη κλοπή, στις 18 Μαρτίου από αγρόκτημα Λαρισαίου εκτός από τα μηχανήματα έκλεψαν και 5 κουνέλια. Τα κατασχεθέντα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες ενώ σε βάρος των τριών Ρομά -που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου- σχηματίστηκε δικογραφία.

Πηγή:Εφημερίδα Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το