Τοπικά

Λάρισα: “Κύμα” αγάπης στους σεισμόπληκτους μαθητές του Δαμασίου που είδαν το σχολείο τους να κατεδαφίζεται

Το σχολείο τους δεν υπάρχει πια. Ο,τι άφησε από αυτό ο σεισμός, το κατεδάφισαν οι μπουλντόζες. Σημασία έχει ότι όλα τα παιδιά του Δημοτικού στο Δαμάσι βγήκαν σώα και ότι αυτή τη στιγμή χτίζεται το νέο τους σχολείο, στη θέση του παλιού.

Οι μικροί μαθητές από την περασμένη Δευτέρα κάνουν τα μαθήματά τους στο πρώην Διεθνές Σχολείο, που λειτουργούσε στο στρατόπεδο Σχοινά, στην είσοδο του Τυρνάβου και το οποίο παραχωρήθηκε μέχρι να χτιστεί το νέο σχολείο τους στο Δαμάσι.

Τα παιδιά μεταφέρονται καθημερινά, πολλά από αυτά μένουν στους οικίσκους, από το Δαμάσι στον Τύρναβο για να παρακολουθήσουν το σχολείο. Και επιτέλους να νιώσουν και πάλι φυσιολογικά.

Όμως, αρωγός σε αυτό σκέκεται το τεράστιο κύμα αγάπης και προσφοράς που λαμβάνουν από όλη την Ελλάδα.
Συμμαθητές τους, από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία από όλη τη χώρα, εκδηλώνουν την αγάπη και τη στήριξή τους με όμορφα λόγια που αποτυπώνουν στο χαρτί, μα και με πράξεις.

Γράμματα αναρίθμητα, αλλά και μολύβια και γόμες δικές τους, που έβγαλαν από τις κασετίνες τους και τα έστειλαν στα παιδιά απ το Δαμάσι, λέγοντάς τα ουσιαστικά ότι τα σκέφτονται και δεν τα ξεχνούν.

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το