ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεχασμένες γειτονιές στο Βόλο (Photos)

Η Απτυχίωτη

Συνελήφθη 46χρονος στον Βόλο για χασίς

Τοπικά

Συνελήφθη ο Απόστολος Γαλάτης

Τοπικά

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Αλίμου

Ελλάδα

Απεβίωσε 55χρονος στη Λάρισα

Τοπικά

Mε βροχές και χιόνια ξεκινά η εβδομάδα

Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Χωρίς εξετάσεις

Παραπολιτικά

Καυστικά

Παραπολιτικά

Τοπικά

Λάρισα: Πρώτη εξέταση μάρτυρα μέσω Skype στα δικαστικά χρονικά

Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Λάρισας (και ίσως από τις πρώτες σε όλη την Ελλάδα) μάρτυρας εξετάστηκε από τη χώρα της για υπόθεση που εκδικάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μέσω της εφαρμογής Skype. Είναι η πρώτη φορά που τεχνολογικό μέσο, τόσο διαδεδομένο στην ευρύτερη κοινωνία, γίνεται εργαλείο διευκόλυνσης απονομής δικαιοσύνης στα χέρια των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών.

Η υπόθεση αφορά σε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε βάρος αλλοδαπών που έγινε προ ετών σε χωριό γειτονικού νομού και η μάρτυρας, που έπρεπε να καταθέσει, ήταν η παθούσα από τη Βουλγαρία. Η γυναίκα είχε ενημερώσεις πως δεν μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα (για λόγους τους οποίους εξήγησε ενώπιον των αρμόδιων αρχών) κάτι που έγινε δεκτό. Κατόπιν τούτου όμως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ήρθε σε επικοινωνία με την αρμόδια Εισαγγελία της Σόφιας της Βουλγαρίας και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία σε αυτό το τεχνολογικό κομμάτι.

Πριν από κάποιους μήνες, που επιχειρήθηκε η πρώτη επικοινωνία, κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Προ ημερών, ωστόσο, κατέστη δυνατή η επικοινωνία των δύο πλευρών και έτσι η βασική μάρτυρας της υπόθεσης κατέθεσε μέσω Skype στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας. Η εξέταση της μάρτυρος δεν έγινε στην αίθουσα του ΜΟΔ αλλά στην αίθουσα των δικαστών όπου και υπάρχει ανάλογη τεχνολογική εγκατάσταση και όλα κύλησαν ομάλα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Κ. Γκιάστας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το