Τοπικά

Λάρισα: Ημερίδα για εμπόρους μεθαύριο Πέμπτη

έμποροι

Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα “Υποστήριξη δράσεων διαχείρισης της ηλικίας στο ελληνικό εμπόριο” Πρόγραμμα συμβουλευτικής μεταβίβασης και διαδοχής της επιχείρησης, οργανώνουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στις έξη το απόγευμα στην αίθουσα του 2ου ορόφου του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44, Λάρισα).

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κος Τζίκας Νικόλαος Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και ο κος Καρανίκας Γεώργιος Γ. Γραμματέας της ΕΣΕΕ. Ομιλητές θα είναι κος Σταμπουλής Μιλτιάδης Δρ. Οικονομολόγος της Εργασίας και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Πράξης και η κα Κατσίκα Μαριάνθη Εξωτερική συνεργάτιδα της ΕΣΕΕ.

Στο πλαίσιο της Πράξης, παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη – mentoring, στον τομέα της διαχείρισης της ηλικίας για τους:

  1. ιδιοκτήτες μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία μεταβίβασης της επιχείρησης τους ή αποχώρησης από την ενεργό δράση,

  2. νεοεισερχομένους-ες στον τομέα του εμπορίου στις ειδικότητες του εμποροϋπαλλήλου και του πωλητή,

  3. νέους-ες οι οποίοι-ες επιθυμούν να απασχοληθούν στον τομέα του εμπορίου,

  4. απασχολούμενους -ες στον τομέα του εμπορίου ηλικίας άνω των 50 ετών.

από συμβούλους μέσω της οποίας, προωθείται η διευκόλυνση της διαδοχής στην ιδιοκτησία της εμπορικής επιχείρησης, η αποτύπωση του χάσματος δεξιοτήτων των νέων εργαζομένων στον τομέα του εμπορίου, καθώς και η βελτίωση του συνόλου των συνθηκών εργασίας των μεγαλύτερων σε ηλικία απασχολούμενων στον τομέα του εμπορίου. Η πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου) και από Εθνικούς Πόρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το