Τοπικά

Λάρισα: Έγινε η κηδεία αλλά δεν ενταφιάστηκε η νεκρή γιατί… κόλλησε το ηλεκτρονικό σύστημα

Πρωτοφανή γεγονότα συμβαίνουν σήμερα Παρασκευής στη Λάρισα – αλλά πιθανότατα και στην υπόλοιπη χώρα – σε ότι αφορά τις προγραμματισμένες κηδείες και ταφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, σε προγραμματισμένη εξόδιο ακολουθία νωρίτερα σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, οι συγγενείς της εκλιπούσας ενημερώθηκαν ότι η ταφή της δε μπορεί να γίνει γιατί υπάρχει πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών ταφής!

Εμβρόντητοι οι συγγενείς έσπευσαν στο ληξιαρχείο του δήμου Λαρισαίων όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται όντως για τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα. Ωστόσο οι προσπάθειες των υπαλλήλων του ληξιαρχείου να βρουν λύση μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο κενό αφού δεν υπάρχει απάντηση από το υπουργείο για το εάν μπορούν οι άδειες ταφής να εκδοθούν χειρόγραφα όπως στο παρελθόν!

Έτσι, οι οικείοι της εκλιπούσας επέστρεψαν στην εκκλησία όπου τελικά έγινε μεν η νεκρώσιμη ακολουθία (η οποία ήταν στη διακριτική ευχέρεια της εκκλησίας) αλλά και το τρισάγιο στο νεκροταφείο, για να επιστραφεί η σορός της στο ψυγείο μέχρι νεοτέρας!

Εάν δε, το πρόβλημα δε λυθεί άμεσα, λόγω του περιορισμού χώρου στα ψυγεία, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην υπάρχει χώρος για άλλες σορούς, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το