Τοπικά

Λάρισα: Αβοήθητα κουτάβια και διψασμένα άλογα…

«Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο με τα αδέσποτα στην πόλη», δηλώνει στην «Ε» ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για θέματα κυνοκομείου του Δήμου Λαρισαίων Θωμάς Δαούλας.

Το τελευταίο διάστημα η πόλη έχει γεμίσει με εγκαταλελειμμένα κουτάβια. Ασυνείδητοι ιδιοκτήτες σκύλων αφήνουν τα νεογέννητα όπου βρουν. Πρόσφατα αναγνώστης επισήμανε ότι κάποιοι είχαν αφήσει μόνα και απροστάτευτα, μέσα στον ήλιο, νεογέννητα κουταβάκια στην περιοχή της Παλιάς Ακαδημίας.
Αναζητώντας μια λύση όσοι βρήκαν το κουτί με τα σκυλιά απευθύνθηκαν στο κυνοκομείο της πόλης χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση. Η απάντηση έρχεται από τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο ξεκαθαρίζοντας ότι «το κυνοκομείο της πόλης δεν μπορεί να δεχτεί κουτάβια κάτω των τριών μηνών και αυτό γιατί δεν έχουν τραφεί με το γάλα της μητέρας τους, δεν έχουν δηλαδή αποκτήσει τα κατάλληλα αντισώματα» εξηγεί ότι «αν τα κουτάβια τα πάρουμε στο κυνοκομείο τότε θα αρρωστήσουν και θα έχουμε πρόβλημα και με τα άλλα ζώα που φιλοξενούνται. Σε ό,τι αφορά στα κουτάβια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους, δυστυχώς το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η παρέμβαση των φιλοζωικών σωματείων έτσι ώστε να βρεθούν ανάδοχες οικογένειες».
Συγχρόνως μεγάλο πρόβλημα για την πόλη είναι και τα πρώην δεσποζόμενα σκυλιά. Πρόκειται για το φαινόμενο του καλοκαιριού που ιδιοκτήτες σκύλων θέλοντας να φύγουν για διακοπές διώχνουν τα ζώα τους από το σπίτι. Τα παρατούν συνήθως σε περιοχές και συνοικίες εκτός του κέντρου προκειμένου να φύγουν «ανενόχλητοι» για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αποτέλεσμα τα ζώα αυτά που πριν λίγες ημέρες είχαν το σπίτι τους, τώρα να τριγυρνούν στους δρόμους της Λάρισας χωρίς να φέρουν τσιπάκι για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη. «Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με την εγκατάλειψη των δεσποζόμενων ζώων τους καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο» αναφέρει ο Θωμάς Δαούλας για να υπενθυμίσει στους ιδιοκτήτες σκύλων ότι η δήλωσή τους στο μητρώο του Δήμου Λαρισαίων είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
ΔΙΨΑΣΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ
Διψασμένα και δεμένα κάτω από τα δέντρα για να τρέφονται από το χορτάρι που υπάρχει στην κοίτη του Πηνειού, βρίσκονται καθημερινά αρκετά άλογα. Το άλλοτε πράσινο τρυφερό χορτάρι έχει δώσει τη θέση του στο ξερό πια από τις καιρικές συνθήκες. Για ώρες στέκουν εκεί, άλλοτε δεμένα και άλλοτε ελεύθερα. Πριν λίγες ημέρες και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών είχαν βρει σημείο για να ξαποστάσουν στον κήπο μιας πολυκατοικίας, εκεί το γκαζόν ήταν ποτισμένο και φαίνεται πως είχαν ανάγκη για δροσιά.
Τις συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιβιώσουν τα άλογα που βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού περιγράφει κάτοικος της περιοχής. «Περνούσα τυχαία προχθές το απόγευμα και είδα πως είχαν μπροστά τους έναν κουβά άδειο. Με τη βοήθεια και άλλων περιπατητών τους βάλαμε νερό και το ήπιαν αμέσως. Άγνωστο πόσες ώρες τα ζώα είχαν μείνει χωρίς νερό», αναφέρει η γυναίκα για να προσθέσει ότι «είναι ντροπή αυτή η εικόνα, δεν είναι αυτός ο πολιτισμός μας. Και αν τα ζώα ανήκουν σε κάποιον ιδιοκτήτη τότε θα πρέπει να παρέμβει και ο Δήμος για τις συνθήκες διαβίωσής τους, καθώς βρίσκονται σε δημόσιο χώρο. Είναι απαράδεκτη αυτή η εικόνα για την πόλη, αλλά και εμάς τους ίδιους δεν μας τιμά».
Πηγή www.eleftheria.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γιατί οι πλούσιοι άνθρωποι δεν καλύπτουν τα παράθυρά τους;

Αν περπατήστε στο τετράγωνο μιας πλούσιας γειτονιάς της Αμερικής το βράδυ θα εκπλαγείτε από το…

26 Μαρτίου 2024

Ομόφωνα υπέρ της παραμονής της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο το περιφερειακό Συμβούλιο

Ομόφωνο ψήφισμα ενέκρινε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για τη μη μετεγκατάσταση της 1η ΤΑΞΑΣ…

26 Μαρτίου 2024

Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Μιχάλης Ταμήλος μετά τα σχόλια για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της…

26 Μαρτίου 2024

Γιώργος Λυγγερίδης: «Αιμορραγούσε μέχρι θανάτου και συνεχίζονταν τα επεισόδια»

Τρεις μήνες μετά το χαμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα…

26 Μαρτίου 2024

Τσιόδρας: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – Ανθρώπινο λάθος το δυστύχημα στα Τέμπη

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος» και «αν υπήρχε τηλεδίοικηση, το δυστύχημα…

26 Μαρτίου 2024

Μπάκιγχαμ: «Ψυχρός» ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο μήνυμα στήριξης Χάρι και Μέγκαν για την Κέιτ Μίντλετον

Δεν ήταν θερμή η απάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας, στο μήνυμα υποστήριξης που έλαβε από…

26 Μαρτίου 2024