Τοπικά

Λάρισα: Άρχισε απεργία πείνας ο αντιπρόεδρος των τραυματιοφορέων – Στο πλευρό του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Απεργία πείνας ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη, από το πρωί, ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος των τραυματιοφορέων Λάμπρος Τσάπαλης, υπερασπιζόμενος αιτήματα όλων των συναδέλφων του όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Σήμερα μάλιστα συγκεντρώνονται υπογραφές από δεκάδες συναδέλφους του στο ΠΓΝΛ, ενώ στη Λάρισα και στο πλευρό του βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος δήλωσε στο onlarissa.gr ότι στηρίζει την προσπάθεια του Τσάπαλη, αλλά θεωρεί ότι το μήνυμα εστάλη και τον κάλεσε να σταματήσει την απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Θεώρησα χρέος μου να επισκεφθώ τον Λάμπρο, είναι δίκαιος ο αγώνας του και η αγανάκτηση του τον οδήγησε εδώ. Το μήνυμα εστάλη πιστεύω και πρέπει να σταματήσει την απεργία πείνας. Εμείς ως συνδικαλιστικό όργανο θα δώσουμε τον αγώνα μας, δεν ζητάμε ρουσφέτια και φακελάκι ζητάμε τα βαρέα και το επίδομα Χριστουγέννων. Ο Λάμπρος καταγγέλλει τραγικά πράγματα, όπως το ότι στην κλινική κορωνοϊού είδε μια ασθενή νεότατη η οποία ήταν νεκρή αρκετή ώρα και κλήθηκε ο ίδιος από τις νοσηλεύτριες που δεν προλαβαίνουν, προκειμένου να την διακομίσει από την κλινική».

Ωστόσο ο Λαρισαίος τραυματιοφορέας, με την σειρά του δήλωσε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα δεν πρόκειται να κάνει πίσω συνεχίζοντας την απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα τόνισε στο onlarissa.gr: «Να αναλάβουν τις ευθύνες όλοι τους. Να μας απαντήσουν με ειλικρίνεια για όλα όσα μας έχουν τάξει και τα απλά που δικαιούμαστε. Να βρουν τα χρήματα. Εγώ δεν θα κάνω πίσω. Να προστατευόσουν τους υγειονομικούς, σε λίγες ημέρες μαθαίνω δεν θα έχουμε ούτε στολές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Λαρίση, μέλους του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΛ ο οποίος αναφέρει: «Έστω την τελευταία ώρα πρέπει να γίνουν κινήσεις από την ε διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και την περιφέρεια Θεσσαλίας, με προτάσεις να μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Ζητάμε ενίσχυση χθες, έχουμε μείνει μόνοι μας. Από την κυβέρνηση δεν πήραν τις αποφάσεις για να βοηθήσει ο ιδιωτικός τομέας όπως έπρεπε. Καταρρέουμε καθημερινά, θα αντέξουμε οριακά».

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το