Τοπικά

Λάρισα: Ανακάλεσε την μήνυση εναντίον του δασκάλου η μητέρα μαθητή

Πλήρης ανατροπή στο σκηνικό εντυπώσεων, που δημιούργησε χθες η μήνυση της μάνας εναντίον του δασκάλου σχολικής μονάδας της Λάρισας, για σωματική βλάβη και εξύβριση του παιδιού της.
Η υπόθεση φαίνεται να παίρνει διαφορετική τροπή, καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες εις βάρους του εκπαιδευτικού και μάλιστα σύμφωνα και με δήλωση της ίδιας της μητέρας χθες στην «Ε» προχωρά σε ανάκληση της μήνυσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ανακαλώ τη μήνυ­ση. Μίλησα με τον εκπαιδευτικό, θέ­λω το θέμα να λήξει εδώ».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εν τω μεταξύ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσής Λάρισας με το που ενημερώθηκε για το περιστατικό έδρασε αστραπιαία και κίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνησή του. Η διευθύντρια κ. Αικα­τερίνη Καραγιώργου με βάση τις συ­ναντήσει που είχε χθες από το πρωί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές δή­λωσε: «Ο εκπαιδευτικός αρνείται κα­τηγορηματικά ότι έβλαψε το παιδί και όπως με πληροφόρησε και η ίδια η μητέρα του παιδιού έχει σκοπό να ανακαλέσει και τη μήνυση εναντίον του. Ο εκπαιδευτικός τη Δευτέρα θα βρίσκεται κανονικά στο σχολείο, στη θέση του από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εξέλιξη και δεν υπάρχει κάποια κατηγορία εναντίον του».

ΔΙΑΣΥΡΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, σχολιάζοντας το περιστατικό τόνισε: «Περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσής. Είναι αυτο­νόητο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται. Δυστυχώς μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης -χωρίς να δοθούν από πριν οι απαραίτητες εξηγήσεις-διευκρινίσεις- οδήγησε στον δημόσιο διασυρμό ενός εκπαιδευτικού. θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές δυναμιτίζουν το παιδαγωγικό κλίμα – που οφείλουμε όλοι(εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) να διαφυλάσσουμε, υπονομεύουν το έργο και ακυρώ­νουν τον ρόλο των εκπαιδευτικών στο σχολείο».

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το