Κόσμος

Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ -Θα παραμείνει όταν φύγει ο Κάμερον;

larry-6708

Είναι ο γάτος της πρωθυπουργικής κατοικίας και καθήκον του είναι να πιάνει τα ποντίκια και τους αρουραίους.

Το όνομά του είναι Λάρι και όλοι, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον παραιτείται και ότι από την Τετάρτη η νέα ένοικος του Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ θα είναι η Τερέζα Μέι, αναρωτήθηκαν ποια θα είναι η τύχη του.

Η απάντηση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη. «Είναι γάτα δημόσιος υπάλληλος και δεν ανήκει στους Κάμερον -θα παραμείνει», ανέφερε εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ο Λάρι, που το τρίχωμά του είναι καφέ και άσπρο, βρέθηκε στην πρωθυπουργική κατοικία το 2011, όταν τον υιοθέτησαν από το Battersea Dogs and Cats Home, ένα από τα πιο παλιά και διάσημα κέντρα διάσωσης ζώων του Ηνωμένου Βασιλείου. Τότε, ο Ντέιβιντ Κάμερον τον καλωσόρισε λέγοντας ότι θα ήταν μία «εξαιρετική προσθήκη».

Σύμφωνα με τον Guardian πάντως ο Λάρι ήταν η πρώτη γάτα που κατάφερε να παραμείνει στη Ντάουνινγκ Στριτ από το 1997, όταν και «συνταξιοδοτήθηκε» ένας άλλος ποντικοκυνηγός ο Χάμφρεϊ.

Στο Twitter ένας ανεπίσημος λογαριασμός που έγινε στο όνομα του διάσημου γάτου έγραφε χθες: «Γνωρίζει κανείς κανένα καλό κέντρο καλλωπισμού διαθέσιμο για αύριο; Πρέπει να κάνω καλή εντύπωση σε κάποιον την Τετάρτη».

Πηγή www.iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το