Κόσμος

Λαπωνία: Ο Άγιος Βασίλης κάνει αντιγριπικό και προσλαμβάνει… ξωτικά!

Η εορταστική περίοδος πλησιάζει στη Λαπωνία και ο Άγιος Βασίλης προετοιμάζεται πυρετωδώς. Μεταξύ άλλων έκανε το εμβόλιο για τη γρίπη και άρχισε τις προσλήψεις ξωτικών που θα τον βοηθήσουν στο ετήσιο εγχείρημά του.
Στο χωριό του το Ροβανιέμι, στον αρκτικό κύκλο, η νοσοκόμα Τία Κακόνεν έκανε το εμβόλιο κατά της γρίπης στον αγαπημένο άγιο των παιδιών.
Πρόκειται απλά για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς η εποχή της γρίπης συμπίπτει με την πιο φορτωμένη από υποχρεώσεις εποχή του χρόνου για εκείνον.
Πέρυσι τον Δεκέμβριο, 390.000 ξένοι επισκέπτες πέρασαν μια τουλάχιστον νύχτα στη φινλανδική Λαπωνία, ήτοι μια αύξηση 10% σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα πρόπερσι.

Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από τη Βρετανία, ενώ τους ακολουθούν οι Ρώσοι, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένα γραφείο εύρεσης εργασίας στη Λαπωνία γνωστοποίησε ότι προσφέρει δουλειά σε ξωτικά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τους τουρίστες που συρρέουν στην περιοχή για να συναντηθούν με τον Άγιο Βασίλη.
Η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν χρειάζεται εμπειρία στην εν λόγω θέση, καθώς υπόσχεται ότι προετοιμάζει τους υποψηφίους ώστε να αποκτήσουν «τα ταλέντα του ξωτικού και της επικοινωνίας».

Μεταξύ άλλων, οι τυχεροί που θα επιλεχθούν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τρόπους για να προστατεύονται από το κρύο στη Φινλανδία όπου ο υδράργυρος μπορεί να πέσει έως και τους -40 βαθμούς κελσίου.
Επίσης, τα ξωτικά καλούνται να ψυχαγωγήσουν τους τουρίστες, να «κρατούν αναμένη τη φωτιά και να προσφέρουν ζεστά ροφήματα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σοκαριστικό δυστύχημα: Όχημα έπεσε στη θάλασσα από ύψος 8 μέτρων – Νεκρή 30χρονη μητέρα

Σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην Πρέβεζα, όταν το όχημα που επέβαιναν…

23 Νοεμβρίου 2023

Πολυνίκης σε κολυμβητικούς αγώνες ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Η εξαιρετική εμφάνιση της ανανεωμένης  αγωνιστικής ομάδας του ΟΕΑ/ΝΑΒ στους παμπεριφερειακούς αγώνες στην Καρδίτσα, ανέδειξαν…

23 Νοεμβρίου 2023

Αναφορά του ΚΚΕ για τις φορολογικές δηλώσεις των οργανώσεων γονέων

  Οι βουλευτές Δάγκα Βιβή, Δελής Γιάννης, Αμπατιέλος Νίκος, Έξαρχος Νίκος, Καραθανασόπουλος Νίκος, Kομνηνάκα Μαρία,…

23 Νοεμβρίου 2023

Θλίψη για τον θάνατο του Λάμπρου Μακρή

Θλίψη στην τοπική κοινωνία για τον θάνατο του Λάμπρου Μακρή, ιδιοκτήτη της ταβέρνας Μουριές, που…

23 Νοεμβρίου 2023

Εξαιρετική η παρουσία του Μαγνησιακού στην κολύμβηση

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του Μαγνησιακού στην ημερίδα αγωνιστικών κατηγοριών που πραγματοποιήθηκε…

23 Νοεμβρίου 2023

Πανηγύρεις Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Στυλιανού

  Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο…

23 Νοεμβρίου 2023