Τοπικά

Λαοθάλασσα διαδηλωτών στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Βόλο- Η Μαγνησία “κατέβασε ρολά” (photos)

DSC05357

Χιλιάδες Βολιώτες συμμετείχαν στην χθεσινή απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας. To ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ξεπέρασε το 50% με τα Συντονιστικά των δύο κινητοποιήσεων να δηλώνουν πολύ ικανοποιημένα από τη συμμετοχή του κόσμου.

Η πρώτη απεργιακή συγκέντρωση ήταν αυτή του ΠΑΜΕ στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.  Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας συμμετείχαν ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας, το Σωματείο Λεβεντέρη, το Σωματείο Εργαζομένων της Coca-Cola, η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστών-στριών Μαγνησίας. Στην ομιλία του ο Κώστας Στεργίου, κάλεσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ σε νέα απεργιακή συγκέντρωση την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση τα νέα μέτρα και τόνισε ότι μέχρι τότε πρέπει να ενταθεί η δράση των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε λαϊκές οικογένειες, για τη στήριξη των ανέργων και να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.

unnamed

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν ο κλάδος των δημοσιογράφων, οι οικοδόμοι, οι υγειονομικοί υπάλληλοι στις κλινικές, οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας , η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΑΠΕΤ Τσιμεντιοβιομηχανιών, η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και άλλοι σύλλογοι.

Προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ταχυδρομείο Βόλου πραγματοποίησε  η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Μαγνησίας .
Η Πρωτοβουλία μαζί με εργαζόμενους, άνεργους μαθητές και φοιτητές οργάνωσαν πορεία  ενάντια σε κράτος, εργοδοσία και συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Διαδήλωσαν κατά της καταστροφής των εργασιακών δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας, της ανεργίας, της φτώχειας και τη φοροληστείας.

Μεγάλη συμμετοχή είχε και η μαθητική πορεία που κατέβηκε από την Ιωλκού και ακολούθησε την κεντρική πορεία της Πλατείας Ελευθερίας. Εκατοντάδες μαθητών φώναζαν συνθήματα κατά της εξόντωσης της εκπαίδευσης, κατά της κατάργησης και του υποβιβασμού των δημόσιων σχολείων.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και χθες  στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου προκειμένου να περιφρουρηθεί η απεργία στην εμπορική αγορά, με κύριο στόχο να μην λειτουργήσουν τα πολυκαταστήματα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας:

“Σημαντικό ποιοτικό στοιχείο της κινητοποίησης, από τη σκοπιά των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση παλλαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου, ήταν η συμμετοχή σε αυτήν των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που σήμερα έκλεισαν μαζικά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους..

Χαρακτηριστικό στοιχείο των απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας ήταν η διάχυτη αγανάκτηση και οργή μεγάλου όγκου απεργών και διαδηλωτών, λόγω της εξαπάτησής τους από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που με εκλογές – εξπρές, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για το ανθρωποκτόνο περιεχόμενο του 3ου μνημονίου, που ενέκριναν στη Βουλή μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, τους υπέκλεψαν την ψήφο.

Ήταν το πρώτο, μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για την ανατροπή της Μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη δημιουργία του μεγάλου, παλλαϊκού μετώπου σωτηρίας της χώρας από την καταστροφή των μνημονίων, για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το